În Japonia, toţi cetăţenii ar putea avea acelaşi nume de familie. Predicţia unui studiu

Scenariul a fost ipotetizat pornind de la date oficiale şi pe baza ritmului actual de creştere privind populaţia.

581 afișări
Imaginea articolului În Japonia, toţi cetăţenii ar putea avea acelaşi nume de familie. Predicţia unui studiu

În Japonia, toţi cetăţenii ar putea avea acelaşi nume de familie. Predicţia unui studiu

Ciudat, dar adevărat: până în 2531, toţi cetăţenii japonezi ar putea avea acelaşi nume de familie, Sato, asta dacă nu cumva guvernul japonez decide să schimbe legea care obligă cuplurile căsătorite să aleagă un singur nume de familie, cel al soţului sau cel al soţiei, chiar dacă, în 95% dintre cazuri, soţia este cea care renunţă la a ei.

Alarma a fost trasă de o predicţie făcută de Hiroshi Yoshida, profesor de economie la Universitatea Tohoku, pornind de la datele disponibile pe site-ul Myoji-yurai.net, unde toate informaţiile despre numele de familie japoneze sunt furnizate pe baza statisticilor oficiale ale Guvernului.

Până în prezent, Sato este cel mai răspândit nume de familie din Japonia, cu 1.830.000 de oameni, egal cu 1,5% din populaţia japoneză, iar situaţia se va înrăutăţi, potrivit profesorului Yoshida, dacă guvernul nu va acţiona să schimbe Codul Civil care datează de la sfârşitul anilor 1800.

Pornind de la datele disponibile, Yoshida a emis două scenarii posibile. Dacă Japonia continuă să menţină sistemul de nume de familie unice în rândul cuplurilor căsătorite şi dacă rata de creştere rămâne constantă, mai mult de jumătate dintre cetăţenii japonezi ar putea avea Sato ca nume de familie până în 2446. Iar toţi cetăţenii vor fvi cunoscuţi cu numele Sato până în 2531.

Dacă, dimpotrivă, s-ar introduce un sistem selectiv şi separat de nume de familie, acest proces ar fi încetinit semnificativ şi până la acea dată fatidică doar 7,96% dintre cetăţeni s-ar numi Sato. Acest al doilea scenariu ipotetizat de Yoshida nu se opreşte la 2531. Chiar şi ţinând cont de o modificare a legii actuale, Sato ar putea totuşi prelua puterea până în anul 3310.

Studiul publicat în martie trecut de Hiroshi Yoshida a reaprins o veche dezbatere în Japonia privind necesitatea revizuirii sistemului de nume de familie cu scopul de a păstra individualitatea şi diversitatea cetăţenilor japonezi, dar, în acest moment, o schimbare a legii nu este în plan. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici