Intrumentar RUGINIT, mese de naşteri rupte şi ferestre prin care bate vântul la Maternitatea Spitalului din Târgu Jiu. Ministerul Sănătăţii face anchetă - FOTO

Instrumentarul ruginit, mese de naşteri rupte şi ferestre prin care bate vântul sunt doar câteva din deficienţele cu care se confruntă pacienţii şi medicii din cadrul Maternităţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, unde Ministerul Sănătăţii a dispus, joi, o anchetă.

324 afișări
Imaginea articolului Intrumentar RUGINIT, mese de naşteri rupte şi ferestre prin care bate vântul la Maternitatea Spitalului din Târgu Jiu. Ministerul Sănătăţii face anchetă - FOTO

Intrumentar RUGINIT, mese de naşteri rupte şi ferestre prin care bate vântul la Maternitatea Spitalului din Târgu Jiu. Ministerul Sănătăţii face anchetă - FOTO

Ministerul Sănătăţii a anunţat, joi, că a dispus începerea de urgenţă a unui control la Maternitatea Spitalului de Urgenţă Târgu Jiu, după ce au apărut informaţii privind instrumentarul ruginit şi mesele de naşteri rupte, dar şi despre sala de consultaţii unde sunt pături puse în geam atunci când bate vântul. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj au început verificările.

”Inspectorii sanitari vor verifica condiţiile igienico-sanitare şi de acordare a asistenţei medicale în spital, în special în cadrul secţiei de Obstetrică-Ginecologie şi vor prezenta conducerii Ministerului Sănătăţii un raport cu privire la situaţia existentă”, se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

”Tot ceea ce înseamnă secţia, tot ceea ce înseamnă instrumentele pe secţie, tot ceea ce înseamnă mobilierul secţiei, avem nevoie de lucruri noi, pornind de la mobilier, instrumentar, ecograf, mese ginecologice, de la tot. Într-un spital judeţean, maternitatea ar trebui să fie prioritară, fiind vorba despre tot ce înseamnă nou născuţi şi despre perioada delicată a lăuzelor după naştere”, a declarat Daiana Angheloiu, medic ginecolog în cadrul SJU Târgu-Jiu.



”Avem instrumentar ruginit, insuficient şi mese vechi, noptiere”, a spus şi Dumitru Pătrăşcoiu, şeful şeful Secţiei Obstretică Ginecologie.

Reprezentanţii spitalului susţin că au prezentat un plan cu măsurile urgente care vor fi luate în perioada următoare.

”Au venit domnii de specialitate de la Direcţia Sanitară să le prezint situaţia cu planul de măsuri urgente pe care le-am luat noi. Împreună cu tot personalul medical din secţia respectivă am stabilit ce măsuri urgente am luat până la finalizarea procedurilor de achiziţii şi tot ce a însemnat procedură de achiziţii care s-au derulat pentru reparaţia capitală a secţiei şi pentru achiziţionarea instrumentarului. Noi le-am pus la dispoziţie toate aceste documente. Nu stau cu păturile în geam, unde s-a filmat este o sală de consultaţii unde erau nişte câmpuri din material textil. Eu am luat toate măsurile, am hotărât să facem în regim de urgenţă o igienizare completă la patru saloane, până intră în reparaţii capitale. Zugrăvim, tragem oxigen, schimbăm prize, becuri, dotăm cu paturi noi, care erau undeva şi nu se folosesc, le ducem acolo, lenjerie nouă, apoi în toată secţia înlocuim tot ce înseamnă ferestre”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Gheorghe Capotă, directorul spitalului.


 

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, susţine că dispune de o parte din fondurile necesare, însă la ultimele trei proceduri de achiziţii publice nu a avut niciun ofertant.

„Suma prognozată pentru reabilitarea a trei secţii: Ginecologie, Cardiologie, Endocrinologie a fost de 1,2 milioane, dar am făcut trei proceduri, nu s-a prezentat nimeni. Şi dacă sunt sume necesare a fi adiţionate, le vom adiţiona. Pe data de 20 este procedura, sper să vină cineva de oriunde să ne facă această documentaţie, pentru că de trei ori repetăm, nu a venit nimeni. Dacă sunt necesare sume în plus, le vom aloca. Avem un minim prognozat în buget pentru anul 2018 de 1.200.000 de lei. Iar pentru instrumentar suma cu tot cu TVA este 1.700.000 de lei, tot instrumentarul medical din toate secţiile din spital. Problema este că eu mai am nevoie de bani şi am vorbit şi cu domnul ministru la telefon”, a precizat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici