CRIMA de la metrou | Filmul celor două atacuri şi ce s-a întâmplat după prima tentativă. Mesajul ŞOCANT scris în palma atacatoarei când a fost găsită/ RĂSPUNSUL Primăriei Capitalei privind scuturile de siguranţă la metrou

Surse judiciare au povestit, pentru MEDIAFAX, cum a decurs intervenţia în seara crimei de la metrou, menţionând că tatăl primei victime a sunat la 112 la aproximativ 30 de minute după atac, însă operatorul l-a îndemnat să meargă la biroul de poliţie de la metrou, nefiind redirecţionat.

20698 afișări
Imaginea articolului CRIMA de la metrou | Filmul celor două atacuri şi ce s-a întâmplat după prima tentativă. Mesajul ŞOCANT scris în palma atacatoarei când a fost găsită/ RĂSPUNSUL Primăriei Capitalei privind scuturile de siguranţă la metrou

CRIMA de la metrou | Filmul celor două atacuri şi ce s-a întâmplat după prima tentativă. Mesajul ŞOCANT scris în palma atacatoarei când a fost găsită/ RĂSPUNSUL Primăriei Capitalei privind scuturile de siguranţă la metrou

Potrivit poliţiştilor, primul atac, de la staţia Costin Georgian, a avut loc la ora 15.34.

O tânără de 20 de ani a fost împinsă de o femeie în faţa metroului, fata reuşind să se opună. Ulterior, puţin după ora 16.00, tatăl tinerei a sunat la 112, anunţând, potrivit unor surse, că fiica lui a fost îmbrâncită la metrou de o cerşetoare. Apelul nu a ajuns la poliţie, nu a fost redirecţionat şi i s-a spus să meargă la poliţia de la metrou.

Bărbatul, însoţit de fiica sa, a revenit la staţia Costin Georgian la ora 16.46, însă casiera l-a direcţionat către staţia Piaţa Unirii, unde este sediul poliţiei. La ora 17.13 a ajuns la biroul poliţiştilor de la staţia Piaţa Unirii, unde o femeie însoţită de un copil reclama că şi-a pierdut geanta.

La ora 17.45 poliţiştii au început discuţiile cu fata agresată şi cu tatăl ei, tânăra povestind că o femeie a îmbrâncit-o şi a acuzat-o că i-a furat banii, au precizat aceleaşi surse.

După discuţii, însoţiţi de poliţişti, au căutat imaginile în arhivă şi le-au vizualizat, procedură ce a durat 40 de minute. În timp ce tânăra a dat declaraţii, la numărul de urgenţă a venit un apel care anunţa un băiat s-a aruncat la staţia Dristor 1. Ulterior, după ce un angajat al Metrorex le-a spus anchetatorilor că în apelul iniţial, în care era anunţată o situaţie privind un bărbat, este vorba despre o tânără care a fost împinsă, poliţiştii au făcut legătura între cele două cazuri, precizează sursele citate.

Acest lucru se întâmpla în jurul orei 20.00.

„În 45 de minute am sunat la 112. Şi 112 m-a trimis la Costin Georgian să investighez eu ca părinte. E posibil aşa ceva? Aproape două ore am stat ca să-mi ia declaraţia, pentru că în faţa mea era o doamnă cu un copil, îi spunea poliţistului că şi-a uitat geanta. Poliţistul a venit şi ne-a întrebat, i-am spus că a fost împinsă în faţa metroului. Nu a crezut din prima. Trebuia să-i ia declaraţia doamnei. În jurul orei 19.00 am putut da declaraţii. Are 22 de ani, a făcut handbal. A venit în spatele ei, pur şi simplu a împins-o. Ea a crezut că este o glumă a unei prietene (..). Când şi-a dat seama că nu e glumă, a pus dreptul în faţă şi l-a stopat. A opus rezistenţă şi a reuşit să se salveze. Atunci a sărit lumea şi a reuşit să fugă. Toate acestea s-au întâmplat la 10 metri în faţa metroului. Era prima victimă şi poate nu mai era a doua. Mai avea un centimetru şi depăşea, deja era piciorul în aer”, a declarat tatăl primei victime la Antena 3.

Tatăl fetei a spus că aceasta este în stare de şoc. Tânăra i-ar fi povestit tatălui că a remarcat-o pe agresoare în momentul când a coborât pe peron. „În momentul în care a coborât, s-a uitat şi a aruncat ochii la femeia asta. O fixa. La ceas, ea s-a oprit şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Mi-a spus că avea o figură ciudată”.

„Au sărit câţiva cetăţeni şi au întrebat-o: „ Ce ai doamnă, ce ai cu ea. Şi ea spunea: „Nu că mi-a furat banii. Mi-a luat banii ca să se victimizeze. Şi atunci câţiva cetăţeni au întrebat-o: I-ai luat tu banii? Şi ea a spus: Nu vă uitaţi cum arăt eu şi cum arată ea? Ea arăta spre buzunarul ei şi spunea: Mi-a luat banii, mi-a luat banii şi repeta. Apoi a venit metroul, persoanele au intrat în metrou, fiica mea a urcat şi ea de frică şi atunci a realizat ce s-a întâmplat, a izbucnit în plâns, a mers la cabinetul stomatologic, nu a ajutat-o nimeni. Agresoarea a rămas pe peron. Ne-am uitat pe filmări şi agresoarea se plimba foarte liniştită pe peron către ieşire cu telefonul la ureche. Am înţeles de la poliţie că i-ar fi găsit în palmă, dacă nu mă înşel: „Am făcut-o, dar am confundat-o”. I-au găsit scris în palmă. Aşa au găsit scris în momentul în care au arestat-o. Putea fi vorba despre fata noastră sau despre cealaltă”, a mai spus bărbatul.

Femeia a fost depistată de poliţişti, în zona Piaţa Unirii, după câteva ore. Avea un mesaj scris în palmă "Mi a luat barbatul ||| am confundat", arată sursele menţionate.

Magdalena Şerban a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, urmând a se stabili dacă a avut discernământ în momentul comiterii faptelor.

În faţa procurorilor s-a recunoscut în imagini, însă nu şi-a recunoscut faptele, refuzând să dea declaraţii scrise, potrivit unor surse judiciare. Ulterior, în faţa judecătorilor, a declarat, despre prima victimă, că recunoaşte că a îmbrâncit-o, însă şi fata a reacţionat similar. În legătură cu fata care a murit, femeia a spus că s-au îmbrâncit, însă nu a recunoscut că ea a fost cea care a împins-o în faţa metroului.

PMB, despre petiţia pentru scuturi de siguranţă la metrou: Primăria nu are pârghiile legale

Primăria Capitalei anunţă că instituţia "nu are pârghiile legale pentru a se implica în montarea scuturilor de siguranţă" în staţiile de metrou, precizând că Metrorex este în administrarea Ministerului Transporturilor, nu a primăriei.

Toate solicitările în aceste sens primite de către PMB vor fi direcţionate către Ministerul Transporturilor, singura entitate care poate lua măsuri pentru a spori siguranţa călătorilor în staţiile de metrou din Capitală. Cu toate acestea, Primarul General, Gabriela Firea, a declarat că susţine personal această măsura şi că va discuta cu Ministrul Transporturilor astfel încât cetăţenii Bucureştiului şi nu numai, să beneficieze de un transport public sigur şi modern, transmite instituţia printr-un comunicat de presă.

Reacţia vine după ce peste cinci mii de oameni au semnat o petiţie online prin care vor montarea de scuturi anti-suicid la metroul din Capitală, măsura fiind cerută după atacul de marţi seară de la staţia Dristor 1, când o tânără de 25 de ani a murit după ce a fost împinsă pe şine.

Iniţiatorul petiţiei cere scuturi anti-suicid la metrou, dar şi camere de supraveghere performante montate în toate staţiile.

"Dacă nu este posibil din cauze financiare montarea scuturilor, atunci montarea unor senzori în dreptul staţiilor pentru a opri curentul şi metroul în tunel când detectează mişcare de pe peron în direcţia zonei de rulare a trenului", se arată în textul petiţiei.

Oamenii explică că aceste scuturi ant-suicid sunt ca nişte vitrine transparente, lungi cât ţine peronul, cu uşi care se deschid doar atunci când trenul este în staţie.

"Acestea opresc persoanele să ajungă pe zona de rulare a metroului împiedicând tentativele de suicid/omoruri sau accidente", potrivit sursei citate.

Iniţiatorul petiţiei mai solicită montarea mai multor camere de supraveghere performante cu rezoluţie mare pentru identificarea cât mai uşoară a persoanelor periculoase ce atentează la bunurile si viaţa călătorilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici