Ioana Maria Vlas rămâne în arest

Ioana Maria Vlas, condamnată la zece ani de închisoare în dosarele FNI şi FNA, rămâne în arest, după ce Judecătoria Ploieşti a respins ca neîntemeiată cererea acesteia de eliberare condiţionată şi a obligat-o să plătească statutului cheltuieli de judecată de 200 de lei.

21 afișări
Imaginea articolului Ioana Maria Vlas rămâne în arest

Ioana Maria Vlas rămâne în arest

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Judecătoria Ploieşti a respins, joi, ca neîntemeiată cererea de eliberare condiţionată depusă în 31 mai de Ioana Maria Vlas, condamnată la zece ani de detenţie în dosarele FNI şi FNA.

Conform sursei citate, Ioana Maria Vlas a fost obligată la plata a 200 de lei cheltuieli de judecată.

Decizia Judecătoriei Ploieşti poate fi atacată cu recurs în termen de trei zile de la comunicare.

În 11 mai, o comisie din cadrul Penitenciarului Târgşor a luat în discuţie cererea de eliberare condiţionată a Ioanei Maria Vlas şi a decis amânarea cu şase luni a posibilităţii de eliberare, până la data de 10 noiembrie 2010, când comisia se va întruni din nou şi va rediscuta acest caz.

Discutarea posibilităţii de eliberare condiţionată înainte de termen s-a făcut din oficiu în cadrul comisiei de la nivelul Penitenciarului Târgşor, comisie prezidată de judecătorul delegat pentru exeutarea pedepselor din acest penitenciar.

Potrivit legii, deţinuţii cu vârste de peste 55 de ani şi care au de executat pedepse mai mici sau egale cu zece ani pot beneficia de liberare condiţionată înainte de expirarea termenului pedepsei, dacă au efectuat o treime din pedeapsă, Ioana Maria Vlas îndeplinind aceste condiţii.

În 20 aprilie, o instanţă din cadrul Tribunalului Prahova a admis cererea depusă de Ioana Maria Vlas privind contopirea celor două pedepse primite în dosarele FNI şi FNA, de zece, respectiv, opt ani de detenţie. În urma admiterii acestei cereri, Ioana Maria Vlas urmează să efectueze zece ani de detenţie, din care se scad perioadele de arest preventiv şi de detenţie care au fost deja efectuate.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Prahova, judecătorul Mădălina Graure, declara, la momentul la care a fost acceptată cererea Ioanei Maria Vlas de contopire a pedepselor din cele două dosare, că din pedeapsa pe care o are de efectuat Vlas va fi scăzută perioada de reţinere şi arest preventiv, între 28 martie 2003 şi 7 aprilie 2008, precum şi perioada de detenţie, care a început la data de 4 iunie 2009.

În dosarul prăbuşirii Fondului Naţional de Investiţii (FNI), Ioana Maria Vlas a rămas cu pedeapsa de zece ani de închisoare, după ce magistraţii instanţei supreme au decis, în 4 iunie 2009, să menţină decizia Curţii de Apel Bucureşti de condamnare a acesteia.

Instanţa a menţinut în parte decizia Curţii de Apel Bucureşti în cazul FNI, în care sunt mai mulţi inculpaţi alături de Vlas şi a stabilit, totodată, că AVAS nu este parte responsabilă civilmente în proces, astfel că nu instituţia este obligată să îi despăgubească pe investitorii FNI.

În procesul privind prăbuşirea FNA, Ioana Maria Vlas a fost condamnată, în 3 iunie 2009, de Curtea de Apel Bucureşti, la opt ani de detenţie.

Ioana Maria Vlas este încarcerată la Penitenciarul Târgşor din luna iunie a anului trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici