ISU, dotări noi pentru intervenţiile în caz de inundaţii, cutremure şi alunecări de teren

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov a achiziţionat echipamente noi pentru intervenţii în caz de inundaţii, alunecări de teren, cutremure şi accidente, a precizat, joi, Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

243 afișări
Imaginea articolului ISU, dotări noi pentru intervenţiile în caz de inundaţii, cutremure şi alunecări de teren

ISU, dotări noi pentru intervenţiile în caz de inundaţii, cutremure şi alunecări de teren (Imagini: Cristi Cimpoes/ Mediafax Arhiva Foto)

Este vorba despre 11 echipamente, achiziţionate în cadrul Proiectului Multi-risc, derulat între 2016-2018, în valoare totală de aproximativ 35 de milioane de euro, potrivit ISU.

"Fondurile structurale au fost sursa principală de dotare a structurilor de intervenţie ale ISU. Am reuşit să reînnoim o parte din parcul auto pentru intervenţii ale Inspectoratului, să creştem capacitatea de intervenţie şi capacitatea de reacţie şi, mai ales, să venim şi cu echipamente noi pe care până acum structurile de intervenţie ale ISU nu le-au avut în dotare", a precizat secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Raed Arafat, şeful DSU.

Printre echipamentele achiziţionate, se numără un container destinat căutării şi salvării persoanelor din medii ostile, o autospecială pentru terapia cu oxigen, folosită în cazul persoanelor intoxicate cu monoxid de carbon sau aflate în pericol de înec, o automacara pentru degajarea căilor de acces şi eliberarea victimelor de sub dărâmături, o tabără mobilă pentru relocarea temporară a persoanelor, precum şi o autospecială pentru transportul în condiţii de igienă a victimelor dezastrelor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici