"Jocul strangulării" a făcut zeci de victime în rândul tinerilor americani

Cel puţin 82 de tineri americani au murit, din 1995 şi până în prezent, angajându-se în aşa-numitul joc al strangulării, în care experimentează o stare temporară de fericire prin întreruperea oxigenării creierului, informează oficiali ai sănătăţii.

11 afișări
Imaginea articolului "Jocul strangulării" a făcut zeci de victime în rândul tinerilor americani

"Jocul strangulării" a făcut zeci de victime în rândul tinerilor americani

Reprezentanţii Centrului pentru Prevenirea şi Combaterea Bolilor din SUA au arătat, într-un raport, că un număr necunoscut de tineri, majoritatea băieţi, iau parte la această practică în care se strangulează, cu mâinile sau cu o sfoară, sau sunt strangulaţi de altă persoană.

"Ei speră să ajungă la o stare de relaxare şi reverie, după cum au descris-o ei înşişi", a declarat Robin Toblin de la Centrul Naţional pentru Prevenirea şi Controlul Rănilor, cel care a condus raportul.

Raportul lansat de Centru este primul efort la nivel naţional de a stabili impactul acestui joc, din cauza căruia au murit mai mult de 82 de tineri cu vârste cuprinse între 6 şi 19 ani, din 1995 până în 2007.

Centrul precizează, însă, că acest raport subestimează adevăratele dimensiuni ale problemei şi că se bazează pe ajutorul mass-media pentru a ajunge la cifra reală a morţilor.

Băieţii sunt responsabili de 87 la sută dintre decese, în 31 de state americane, cele mai multe înregistrându-se la copii între 11 şi 16 ani.

Centrul a identificat 22 de decese în 2005, 35 în 2006 şi nouă în 2007.

Reportul descrie două dintre aceste decese, unul petrecut în aprilie 2005 şi celălalt în februarie 2006, în care un băiat şi o fată, ambii de 13 ani, au fost găsiţi morţi prin strangulare, respectiv spânzurare, de părinţii lor.

Tinerii încearcă să atingă starea de euforie cauzată de hipoxia cerebrală, sau întreruperea circuitului oxigenului către creier, spun reprezentanţii Centrului pentru Prevenirea şi Combaterea Bolilor.

Jocul mai este cunoscut şi sub numele de "jocul leşinului", "jocul eşarfei" sau "maimuţa spaţială".

"Am ales să lansăm acest raport, deoarece noi considerăm că este important ca părinţii, profesorii şi oficialii din domeniul sănătăţii să fie la curent cu acest fenomen, pentru a putea repera anumite semnale îngrijorătoare", a spus Toblin.

Decesul sau leziunile grave pot surveni în acest joc, dacă strangularea este prelungită.

Dacă nu se ajunge la deces, victima poate suferi un atac cerebral sau de apoplexie, hemoragii la ochi sau contuzii şi leziuni de la căderea în urma leşinului.
Centrul susţine că tinerii iau cunoştinţă de aceste practici de la prietenii lor sau din clipuri pe internet.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici