Jucatul cu păpuşile îi ajută pe copii să-şi dezvolte o serie de abilităţi. Ce au descoperit cercetătorii

  • Lego sau Barbie? Oamenii de ştiinţă spun că cei mici nu ar trebui puşi în situaţia să aleagă.
  • Atât Lego, cât şi păpuşile îi ajută pe copii să-şi dezvolte abilităţi vitale, necesare pentru întreaga viaţă.
  • Neurocercetătorii spun că jocul imaginar cu păpuşile ajută la dezvoltarea abilităţilor sociale, empatia şi înţelegerea celorlalţi
1072 afișări
Imaginea articolului Jucatul cu păpuşile îi ajută pe copii să-şi dezvolte o serie de abilităţi. Ce au descoperit cercetătorii
Copiii care se joacă cu păpuşile sunt mai atenţi la ceilalţi şi le este mai uşor să vorbească despre gândurile şi emoţiile celorlalţi. Deşi există tendinţa de a bagateliza acest tip de joc, atât fetiţele, cât şi băieţii au de câştigat de pe urma lui.
 
„Când copiii creează diverse lumi imaginare şi jocuri de rol cu păpuşile, încep să comunice cu voce tare şi apoi să şi internalizeze mesajele despre ce simt, ce gândesc alte persoane”, explică conducătoarea studiului, dr. Sarah Gerson, neurocercetătoare la Universitatea Cardiff. 
 
Aceasta spune că efectul jocului asupra copiilor are impact pozitiv pe termen lung, ei învăţând să proceze informaţii despre starea emoţională a celor din jur şi consolidarea de abilităţi sociale.
 
Studiul a fost finanţat de către creatorii păpuşii Barbie şi publicat în jurnalul ştiinţific Developmental Science
 
33 de băieţi şi fete, cu vârste între 4 şi 8 ani au luat parte la studiu. Fiecărui copil i s-au dat păpuşi Barbie şi accesorii precum o ambulanţă sau cai. Au fost lăsaţi să se joace nestingheriţi, însă discuţiile au fost monitorizate de către oamenii de ştiinţă şi analizate cu tehnologie de ultimă generaţie pentru a vedea schimbările produse în creier. 
 
Nu au existat diferenţe între fete şi băieţi, ambele genuri preferând să se adreseze păpuşii la persoana a doua şi să discute despre ce simt sau cred păpuşile. Totodată, activitate cerebrală în cazul copiilor a crescut în timpul jocului, zonele din creier responsabile de procesarea emoţiilor, de limbaj, socializare şi creativitate fiind stimulate mai mult.
 

 

Aceasta spune că efectul jocului asupra copiilor are impact pozitiv pe termen lung, ei învăţând să proceze informaţii despre starea emoţională a celor din jur şi consolidarea de abilităţi sociale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici