Judecătoarea Elena Burlan de la Tribunalul Bucureşti, trimisă în judecată de DNA pentru luare de mită

Procurorii DNA au trimis-o în judecată pentru luare de mită pe judecătoarea Elena Burlan de la Tribunalului Bucureşti. Procurorii o acuză că în perioada 2009 -2010 ar fi primit mită 63.000 de euro. Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Bucureşti.

797 afișări
Imaginea articolului Judecătoarea Elena Burlan de la Tribunalul Bucureşti, trimisă în judecată de DNA pentru luare de mită

Judecătoarea Elena Burlan, de la Tribunalul Bucureşti, trimisă în judecată de DNA pentru luare de mită

„În contextul judecării a două dosare penale ce priveau săvârşirea unor infracţiuni săvârşite cu violenţă (tentativă de omor calificat, şantaj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice), inculpata Burlan-Puşcaş Elena a primit, în perioada iunie 2009 - februarie 2010, prin intermediari, de la mai multe persoane (inculpaţi şi rude ale unora dintre inculpaţii vizaţi de cercetarea judecătorească), suma totală de 63.000 de euro”, se arată în rechizitoriul procurorilor DNA, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, transmis vineri.

Suma de 63.000 de euro ar fi fost primită în două cauze judecate de magistratul de la Tribunalul Bucureşti.

„Astfel, în legătură cu o cauză penală pe care inculpata a avut-o spre judecată, aceasta a primit suma de 10.000 de euro pentru a dispune înlocuirea măsurii preventive a arestării cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu şi alţi 30.000 de euro pentru a dispune pronunţarea unei hotărâri de condamnare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei faţă de toţi cei nouă inculpaţi judecaţi”, se arată în rechizitoriu.

În legătură cu o a doua cauză penală pe care inculpata a avut-o spre judecată, aceasta a primit suma de 8.000 de euro pentru a dispune înlocuirea măsurii preventive a arestării cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu şi alţi 15.000 de euro pentru a dispune pronunţarea unei hotărâri de condamnare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei faţă de patru din cei cinci inculpaţi judecaţi; cu privire la cel de-al cincilea inculpat, deşi minor la data săvârşirii infracţiunii pentru care a fost judecat, inculpata a pronunţat o pedeapsă cu executare efectivă a pedepsei, deoarece tatăl acestuia a refuzat să plătească suma solicitată de magistrate, potrivit procurorilor.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, în mai 2018, suspendarea din funcţie a judecătoarei Elena Burlan-Puşcaş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici