Judecătorul Rebegea a primit mită 30.000 de euro pentru a elibera doi arestaţi - VIDEO

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au stabilit că judecătorul prahovean Dumitru Rebegea, arestat preventiv joi, a primit mită 30.000 de euro, în septembrie şi octombrie, pentru a elibera două persoane arestate.

189 afișări
Imaginea articolului Judecătorul Rebegea a primit mită 30.000 de euro pentru a elibera doi arestaţi - VIDEO

Judecătorul Rebegea a primit mită 30.000 de euro pentru a elibera doi arestaţi (Imagine: Ovidiu Andrei/Mediafax Foto)

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de Dumitru Rebegea, judecător la Tribunalul Prahova, Preşedintele Secţiei Penale, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de luare de mită şi două infracţiuni de favorizare a infractorului", se arată într-un comunicat de joi al DNA.

Anchetatorii au stabilit că, în luna septembrie, Dumitru Rebegea ar fi pretins 25.000 de euro şi ar fi acceptat să primească 3.000 de euro, pentru a dispune punerea în libertate a unui inculpat arestat preventiv. Din suma pretinsă, în perioada iulie - octombrie, judecătorul ar fi primit 21.000 euro, în două tranşe, printr-un intermediar.

De asemenea, în luna octombrie, Dumitru Rebegea ar fi pretins 20.000 de euro, din care a primit, prin intermediar, 9.000 de euro, pentru punerea în libertate a altui inculpat arestat preventiv.

Ambele persoane arestate au fost puse în libertatea de judecătorul Dumitru Rebegea, potrivit DNA.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat reţinerea şi arestarea lui Dumitru Rebegea.

Unul dintre avocaţii lui Rebegea a declarat, la ieşirea din sala de judecată, că probatoriul administrat de DNA în cauză până în prezent nu poate dovedi indubitabil vinovăţia judecătorului prahovean.

Avocaţii lui Rebegea au declarat recurs la decizia instanţei Curţii de Apel Bucureşti.

Video Stirileprotv.ro

Potrivit unor surse judicare, Dumitru Rebegea ar fi primit mită, în urmă cu o lună, cu ajutorul avocatei Viorica Pilică, de la Sandu Zamfir, cunoscut drept "Austrianu", pe care judecătorul l-a pus în libertate în 30 septembrie. Magistratul a judecat atunci un recurs privind prelungirea arestării preventive în cazul Zamfir.

În 5 octombrie, judecătorul ar fi primit mită, prin avocata Pilică, pentru a-l pune în libertate pe Florin Pârjol, capul grupării "Ghenosu".

Florin Pârjol, zis "Ghenosu", împreună cu mai mulţi membri ai grupării conduse de acesta, au fost arestaţi în ianuarie, iar ulterior, în martie, şapte membri au fost puşi în libertate de instanţa Curţii de Apel Ploieşti. Ceilalţi membri ai grupării, între care şi Florin Pârjol, au rămas în arest.

Potrivit anchetatorilor, gruparea Ghenosu era specializată în infracţiuni informatice, respectiv clonare de carduri pentru bancomate. Membrii grupării mai sunt acuzaţi şi de infracţiuni cu violenţă, precum tâlhârie, şantaj şi sechestrare de persoane.

Gruparea, deosebit de periculoasă, acţiona în judeţele Dâmboviţa şi Prahova, dar şi pe teritoriul unor state din Uniunea Europeană (Italia şi Spania). Anchetatorii au stabilit că gruparea era formată din 25 de persoane, majoritatea cu vârste până în 25 de ani, cunoscute cu preocupări de infracţiuni din sfera criminalităţii organizate. Cele mai multe acţiuni ale membrilor reţelei erau violente, gruparea axându-se îndeosebi pe comiterea de infracţiuni din sfera criminalităţii informatice, spălare de bani şi, în subsidiar, camătă şi şantaj. Din aceste activităţi, membrii grupării obţineau sume mari de bani şi bunuri, respectiv autoturisme de lux, apartamente şi bijuterii.

Florin Pârjol, în vârstă de 24 de ani, din Târgovişte, era cunoscut în mediile interlope ca o persoană deosebit de violentă şi periculoasă, fiind suspectat de comiterea mai multor infracţiuni cu violenţă, proxenetism, ultraj contra bunelor moravuri sau spălare de bani, săvârşite atât în ţară, cât şi în străinătate. Acesta a început racolarea celor 25 de persoane, membre ale grupării infracţionale, începând cu luna iulie a anului trecut.

Pârjol a fost condamnt, în 2003, de un tribunal francez, la şapte ani de închisoare. În aprilie 2007, Florin Pârjol a fost predat autorităţilor române, pe numele lui fiind emis un mandat de arestare pentru trafic de persoane.

Jumătate de an mai târziu a fost pus în libertate de Tribunalul Dâmboviţa.

Sandu Zamfir, unul dintre capii lumii interlope din Ploieşti, dat în urmărire după ce pe numele său judecătorii au emis un mandat de arestare pentru înşelăciune şi şantaj, a fost prins în Capitală, la sfârşitul lunii iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici