MAI: În 14 judeţe n-au fost încheiate contracte de deszăpezire pentru drumurile naţionale. Care este situaţia pentru autostrăzi

În 14 judeţe n-au fost încă încheiate contracte de deszăpezire pentru drumurile naţionale în timp ce în 27 de judeţe astfel de contracte au fost încheiate, potrivit Ministerului de Interne.

1357 afișări
Imaginea articolului MAI: În 14 judeţe n-au fost încheiate contracte de deszăpezire pentru drumurile naţionale. Care este situaţia pentru autostrăzi

MAI: În 14 judeţe n-au fost încheiate contracte de deszăpezire pentru drumurile naţionale (Imagine:Liviu Chirica/ Arhiva Mediafax Foto)

"Referitor la drumurile naţionale, au fost încheiate contracte de deszăpezire în 27 judeţe, iar pentru celelalte judeţe (AR, CT, CL, DB, GL, GR, GJ, HR, IF, MS, PH, SB, VS şi VL) procedurile de contractare sunt în diverse stadii. La nivelul drumurilor judeţene, activitatea s-a finalizat în 34 de judeţe şi în Municipiul Bucureşti. În două judeţe (MH şi NT) sunt contracte valabile până la data de 31.12.2016 (începând cu data de 01.01.2017 contractele sunt în procedură de achiziţie), alte două judeţe (GR şi MS) au contracte încheiate pentru o parte din teritoriu (pentru diferenţă sunt în curs de atribuire), un judeţ (CT) asigură în regie proprie, iar două judeţe (AG şi PH) nu au încheiate contracte (procedurile de achiziţie sunt în diverse stadii)", potrivit unui comunicat de presă al Ministerului de Interne remis joi MEDIAFAX.

În ceea ce priveşte materialele antiderapante, s-au constituit aproape 150.000 tone de sare, aproape 5.000 tone de clorură de calciu, peste 300.000 de tone de nisip şi aproape 500 tone de alte produse ecologice. De asemenea, sunt pregătite să intervină peste 13.000 de utilaje, potrivit MAI.

”Am toată încrederea că forţele MAI vor interveni corespunzător, dar mă aştept la o responsabilitate egală şi din partea autorităţilor locale şi al CNAIR. Am constatat că există întârzieri la nivelul autorităţilor locale în încheierea contractelor de deszăpezire şi că au existat situaţii când responsabilii de întreţinerea drumurilor nu şi-au făcut datoria”, a transmis ministrul Dragoş Tudorache.

Totodată, Poliţia Română a realizat o analiză a situaţiei contractelor încheiate până la acest moment la nivel naţional. Astfel, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a încheiat 8 contracte, dintr-un necesar de 11, pentru execuţia lucrărilor de întreţinere pe timpul iernii a autostrăzilor, celelalte 3 contracte fiind în diverse stadii.

MAI a cerut prefecţilor ca până la data de 21 noiembrie să publice contractelor de deszăpezire pe site-urile oficiale ale instituţiilor prefectului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici