Maior: Există indicii că riscul de terorism va creşte în intensitate

Directorul SRI, George Maior, a declarat, marţi, după şedinţa de bilanţ pe 2012, că există indicii că ameninţarea teroristă va creşte în intensitate.

205 afișări
Imaginea articolului Maior: Există indicii că riscul de terorism va creşte în intensitate

Maior: Există indicii că riscul de terorism va creşte în intensitate (Imagine: Thomas Dan/ Mediafax Foto)

"Facem eforturi deosebite pentru ca această ameninţare să nu se producă pe teritoriul României. Au existat indicii în 2012 că va creşte în intensitate", a afirmat Maior, adăugând că prin măsurile luate s-a putut inclusiv la nivel de prevenţie evita producerea unor efecte pentru populaţie.

De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a apreciat că "prioritatea majoră a SRI rămâne în continuare prevenirea actelor de terorism pe teritoriul României".

"Plecând de la premisa că în momentul de faţă, urmare a Primăverii Arabe, structuri teroriste sunt deja la frontiera de sud a UE, iar perspectiva retragerii trupelor NATO din Afganistan creează premisa pentru ca şi frontiera de Est a Uniunii şi a NATO să devină vulnerabilă din acest punct de vedere", a spus preşedintele Băsescu.

El a adăugat că a constatat împreună cu conducerea SRI îmbunătăţirea cadrului legislativ existent pentru a putea "urmări, depista rapid prezenţa pe teritoriul României a unor cetăţeni care sunt suspecţi de apartenenţa la organizaţii teroriste".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici