Maior: Riscurile pentru 2011 - corupţia, economia subterană, insecuritatea energetică

Directorul SRI, George Maior, declară că în 2011 România se va confrunta atât cu riscuri şi vulnerabilităţi interne, generate între altele de corupţie, cât şi cu riscuri internaţionale, de la spionaj la insecuritate energetică, serviciul urmând să acorde o atenţie prioritară prevenirii terorismului.

135 afișări
Imaginea articolului Maior: Riscurile pentru 2011 - corupţia, economia subterană, insecuritatea energetică

Maior menţionează între riscurile pentru 2011 corupţia, economia subterană, insecuritatea energetică (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"În 2011, România se va confrunta atât cu riscuri şi vulnerabilităţi interne, generate de corupţie, economie subterană, contrabandă şi crimă organizată, cât şi cu menţinerea sau chiar creşterea unor riscuri internaţionale - de la spionaj la insecuritate energetică", a declarat George Maior.

El a mai spus că o atenţie prioritară va fi acordată prevenirii terorismului, având în vedere că instabilitatea din Orientul Mijlociu şi din nordul Africii poate avea, în opinia serviciului, "anumite efecte asupra securităţii naţionale".

George Maior a făcut aceste declaraţii la finalul şedinţei de bilanţ pentru anul 2010 al Serviciului Român de Informaţii, la care a participat şi preşedintele Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici