Manifestare LGBTQIA+ la sediul PSD: România, pregătită pentru legalizarea parteneriatelor civile

  • Protestatarii adunaţi în faţa sediului PSD îşi exprimă sprijinul pentru legalizarea parteneriatelor civile în România.
  • Organizatorul protestului prezintă statistici care arată că peste 60% dintre români susţin această iniţiativă, evidenţiind un nivel semnificativ de acceptare în marile oraşe şi în Bucureşti.
1323 afișări
Imaginea articolului Manifestare LGBTQIA+ la sediul PSD: România, pregătită pentru legalizarea parteneriatelor civile

Sursa foto: Facebook

Zeci de protestatari s-au adunat duminică în faţa sediului PSD din Bucureşti pentru a transmite un mesaj către premierul Marcel Ciolacu, evidenţiind sprijinul pentru legalizarea parteneriatelor civile în România, conform News.ro.

Organizatorul protestului, Vlad Viski, a prezentat un barometru al opiniei publice, arătând că peste 60% dintre români susţin legalizarea acestor parteneriate, cu 52% din marile oraşe şi 59% din Bucureşti exprimând acordul.

Participanţii au purtat steaguri LGBTQIA+ şi un banner cu mesajul "Iubim la fel". În cadrul protestului, au fost aduse în discuţie cele 52 de revendicări din "Indexul Egalităţii" lansat recent de Asociaţia MozaiQ. Acestea includ recunoaşterea egalităţii de gen şi accesul la servicii publice, sănătate şi educaţie pentru comunitatea LGBTQIA+.

Vlad Viski a subliniat că legalizarea parteneriatelor civile nu ar schimba cu nimic viaţa românilor, reafirmând necesitatea unei atitudini progresiste din partea politicienilor. Ciolacu a fost anterior reticent faţă de legalizare, susţinând că societatea românească nu este pregătită, deşi a menţionat că are prieteni din comunitatea LGBTQIA+. 

Potrivit iubimlafel.ro, în Uniunea Europeană, cuplurile formate din persoane de acelaşi sex beneficiază de dreptul la căsătorie în 15 ţări (Austria, Belgia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Irlanda, Luxemburg, Malta, Olanda, Portugalia, Slovenia, Spania şi Suedia) şi de dreptul la parteneriate civile în 7 ţări (Croaţia, Cipru, Cehia, Grecia, Ungaria, Italia, Letonia). România este parte dintre ultimele 5 ţări care nu oferă protecţie legală cuplurilor gay (Bulgaria, Lituania, Polonia, România, Slovacia).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici