Măsurile discutate de coaliţia de guvernare pentru combaterea creşterii preţurilor

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a prezentat măsurile pe care coaliţia le va discuta marţi şi care vizează combaterea creşterii preţurilor la alimente şi carburanţi.

1465 afișări
Imaginea articolului Măsurile discutate de coaliţia de guvernare pentru combaterea creşterii preţurilor

Măsurile discutate de coaliţia de guvernare pentru combaterea creşterii preţurilor

Printre acestea se numără acordarea de vouchere pentru cumpărarea de alimente de bază, pentru familiile vulnerabile şi pentru persoanele cu venituri mici, în valoare de 50 de euro/voucher la fiecare două luni, până la finalul anului. De asemenea, sunt prevăzute vouchere acordate lunar, în perioada de şcoală, pentru elevii cu burse sociale, în valoare de 30 de euro/voucher.

Coaliţia va analiza şi posibilitatea dublării cotei de hrană pentru bolnavii internaţi în spitale, de la 11 la 22 de lei. De asemenea, se va analiza şi creşterea alocaţiei de hrană, îmbrăcăminte şi învălţăminte pentru copiii din centrele de plasament.

Măsurile mai vizează creşterea valorii tichetelor de masă acordate angajaţilor de la 20 de lei la 30 de lei şi o schemă de ajutor de stat acordată transportatorilor, pentru decontarea accizei la motorina achiziţionată din ţară. Propunere prevede acordarea a 50 de milioane de lei, cu posibilitatea suplimentării.

„Tot acest pachet social dar şi alte măsuri concrete iniţiate de PSD, pentru sprijinirea oamenilor şi firmelor, vor fi analizate azi în şedinţa coaliţiei, iar apoi vor ajunge pe masa guvernului”, a anunţat, marţi, pe Facebook, Gabriela Firea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici