McDonald's se va redeschide în Ucraina: "acest lucru ar oferi un mic, dar important sentiment de normalitate"

McDonald's va începe să redeschidă unele dintre restaurantele sale din Ucraina în lunile următoare, un simbol al revenirii la o oarecare normalitate în această ţară devastată de război şi o dovadă de sprijin după ce lanţul american de fast-food s-a retras din Rusia.

312 afișări
Imaginea articolului McDonald's se va redeschide în Ucraina: "acest lucru ar oferi un mic, dar important sentiment de normalitate"

Gigantul american al hamburgerilor şi-a închis restaurantele ucrainene după invazia Rusiei în urmă cu aproape şase luni, dar a continuat să plătească peste 10.000 de angajaţi McDonald's din această ţară, potrivit AP.

McDonald's a declarat joi că va începe să redeschidă treptat unele restaurante din capitala Kiev şi din vestul Ucrainei, unde alte companii îşi desfăşoară activitatea departe de lupte. Afaceri occidentale precum Nike, KFC şi retailerul spaniol de îmbrăcăminte Mango sunt deschise în Kiev.

"Am vorbit îndelung cu angajaţii noştri, care şi-au exprimat dorinţa puternică de a se întoarce la muncă şi de a vedea restaurantele noastre din Ucraina redeschise", a declarat Paul Pomroy, vicepreşedinte senior al companiei pentru pieţele internaţionale operate, într-un mesaj adresat angajaţilor. "În ultimele luni, convingerea că acest lucru ar oferi un mic, dar important sentiment de normalitate a devenit mai puternică".

Economia ucraineană a fost grav afectată de război, iar repornirea afacerilor, chiar şi într-o capacitate limitată, ar ajuta. Fondul Monetar Internaţional se aşteaptă ca economia Ucrainei să se reducă cu 35% în acest an.

McDonald's are 109 restaurante în Ucraina, dar nu a precizat câte se vor redeschide, când se va întâmpla acest lucru sau ce locaţii vor fi primele care îşi vor primi din nou clienţii. În următoarele câteva luni, compania a declarat că va începe să lucreze cu furnizorii pentru a aduce provizii în restaurante, pentru a pregăti aceste magazine, pentru a aduce înapoi angajaţii şi pentru a lansa procedurile de siguranţă, în condiţiile în care războiul încă face ravagii în est.

În timp ce va începe să redeschidă în Ucraina, McDonald's şi-a vândut cele 850 de restaurante din Rusia unui proprietar de franciză. Acest lucru s-a întâmplat la trei decenii după ce McDonald's a deschis prima sa locaţie la Moscova, devenind un simbol puternic al atenuării tensiunilor din timpul Războiului Rece.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici