Medic de la Maternitatea Bucur din Capitală, reţinut după ce a fost prins în flagrant luând mită. Colegiul Medicilor s-a autosesizat

Un medic de la Maternitatea Bucur a fost reţinut, după ce a fost prins luând mită, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Parchetului Capitalei, Cristina Radu. Procurorii de la Parchetul Tribunalului Bucureşti au emis pe numele medicului ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, în prezent acesta fiind reaudiat, a precizat Cristina Radu.

3320 afișări
Imaginea articolului Medic de la Maternitatea Bucur din Capitală, reţinut după ce a fost prins în flagrant luând mită. Colegiul Medicilor s-a autosesizat

Un medic de la Maternitatea Bucur din Capitală, reţinut după ce a fost prins în flagrant luând mită (Imagine: Shutterstock)

Medicul va fi dus, vineri, la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru luare de mită.

Directorul Spitalului "Sfântul Ioan", de care aparţine Maternitatea Bucur, Alexandu Ciocâlteu, a declarat pentru MEDIAFAX că este vorba de medicul Mircea Conea.

Profesorul Alexandru Ciocâlteu a precizat că Mircea Conea lucrează de 30 de ani în spital, are actele depuse pentru pensionare şi are o suferinţă hepatică foarte gravă.

Managerul spitalului a mai spus că a aflat vineri dimineaţă că medicul Mircea Conea a fost reţinut pentru luare de mită.

El a adăugat că nu i s-au mai adus la cunoştinţă până acum alte situaţii de acest fel.

În acest caz, managerului Spitalului "Sfântul Ioan" i s-a spus că există o sesizare potrivit căreia familia unei gravide i-ar fi dat lui Mircea Conea 300 de lei pentru o cezariană, iar acesta ar fi venit în salon şi i-ar fi aruncat pe jos, spunând că pentru un avort preţul este de 700 de lei.

Lascăr: Colegiul Medicilor Bucureşti s-a autosesizat

"În condiţiile în care cazul a devenit public, Colegiul Medicilor Bucureşti se autosesizează, în sensul că va lua în discuţie cazul acestui medic în prima şedinţă din septembrie a Biroului CMB. Biroul va analiza oportunitatea trimiterii acestui caz spre analiză Comisiei de jurisdicţie a Colegiului Medicilor Bucureşti", a spus preşedintele Colegiului Medicilor Buucreşti, Ioan Lascăr.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici