Medicamentele pentru slăbit, în topul celor mai căutate beneficii extrasalariale de către angajaţi

Medicamentele pentru slăbit sunt printre cele mai cerute beneficii extrasalariale de către angajaţii din corporaţii.

514 afișări
Imaginea articolului Medicamentele pentru slăbit, în topul celor mai căutate beneficii extrasalariale de către angajaţi

Medicamentele pentru slăbit, în topul celor mai căutate beneficii extrasalariale de către angajaţi

Nebunia din jurul medicamentelor scumpe pentru pierderea în greutate a făcut ca mulţi oameni să ceară aceste tratamente în cadrul planurilor de sănătate sponsorizate de companii, devenind unul dintre cele mai căutate beneficii, scrie Bloomberg, citat de ZF.

În timp ce mai puţin de jumătate dintre marii angajatori acoperă în prezent noua generaţie de medicamente pentru obezitate, alţi 18% spun că iau în considerare posibilitatea de a le adăuga, pe fondul interesului crescând, potrivit rezultatelor preliminare ale celor 1 062 de firme chestionate de Mercer, o firmă de consultanţă în domeniul resurselor umane.

"Sunt pur şi simplu mii şi mii de pacienţi care ne contactează", a declarat James Wantuck, director medical asociat la compania de servicii medicale Accolade Inc. Angajatorii au o alegere dificilă, a spus el, deoarece medicamentele "funcţionează foarte bine", dar "sunt foarte scumpe".

Sondajul Mercer a fost realizat înainte ca Eli Lilly & Co. să obţină săptămâna aceasta autorizaţia americană pentru Zepbound, o versiune a medicamentului său pentru diabet Mounjaro, care va fi comercializat în mod specific pentru pacienţii cu obezitate în următoarele săptămâni. Ambele medicamente aparţin unei clase de medicamente cunoscute sub numele de GLP-1. Grupul include, de asemenea, Wegovy de la Novo Nordisk A/S, care este aprobat pentru obezitate, şi Ozempic, un medicament pentru diabet care este adesea utilizat pentru pierderea în greutate. Preţurile de listă pentru aceste medicamente variază de la 936 de dolari pe lună la aproape 1.350 de dolari.

Doar 7% dintre marile companii acoperă GLP-1 fără limitări precum "autorizaţiile prealabile", care cer medicilor să facă lucruri precum completarea unor formulare suplimentare pentru ca pacienţii să poată obţine medicamente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici