Medici acuzaţi de malpraxis după ce o femeie a murit la Spitalul Municipal Curtea de Argeş

Fiul unei femei care a murit la Spitalul Municipal Curtea de Argeş îi acuză pe medicii care au avut-o sub observaţie de neglijenţă în serviciu, malpraxis şi lipsă de transparenţă, marţi fiind depusă şi o sesizare la Colegiul Medicilor în acest caz, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3018 afișări
Imaginea articolului Medici acuzaţi de malpraxis după ce o femeie a murit la Spitalul Municipal Curtea de Argeş

Medici acuzaţi de malpraxis după ce o femeie a murit la Spitalul Municipal Curtea de Argeş (Imagine: Elvira Gheorghita/ Arhiva Mediafax Foto)

Împotriva mai multor medici de la Spitalul din Curtea de Argeş a fost depusă o plângere la Colegiul Medicilor, după ce o femeie a murit într-unul din saloanele unităţii, susţine familia acesteia, din cauza neglijenţei cadrelor medicale.

În urmă cu o lună şi jumătate, Ligia Moisescu, în vârstă de 71 de ani, a făcut un atac cerebral. Femeia a fost transportatăla Spitalul Judeţean Argeş, unde a stat internată două zile, după care a fost lăsată să meargă acasă cu tratament. La scurt timp, familia a dus-o din nou la spital, de această dată, la Curtea de Argeş.

„Pentru că nu se simţea foarte bine şi nu putea să doarmă, pe 28 februarie, mama a fost internată la Spitalul din Curtea de Argeş, de unde a fost externată pe data de 9 martie. Pe 4 aprilie am revenit la spital. Avea hipertensiunie arterială şi fibrilaţie ventriculară. A fost internată pe Secţia de Boli Interne. În urma investigaţiilor, i s-au descoperit, în plus, o otită şi probleme la ficat. Pentru a o face bine, medicii i-au administrat mamei doar algocalmin şi diazepam (...) În noaptea de 7 spre 8 aprilie, mama a murit. Acuz conducerea spitalului că nu mi-a permis nici până acum accesul la fişa de analize a mamei, iar pe şefa Secţiei de Boli Interne, Marilena Stoican, pe medicul primar Maria Dinescu şi pe medicul dermatolog Ivaşcu, care era de gardă în noaptea când mama a murit îi acuz de malpraxis şi neglijenţă în serviciu. Se încearcă muşamalizarea cazului şi ştergerea imaginilor de pe camerele de supraveghere de la Secţia de Interne, unde se vede clar că atât mama mea cât şi colegele ei de salon au solicitat ajutor cadrelor medicale în noaptea de 7 spre 8 aprilie. Mai bine de o oră şi jumătate nu s-a deplasat nimeni să acorde niciun fel de ajutor mamei”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Marius Moisescu, fiul femeii.

În urma unei plângeri pe care Marius Moisescu a făcut-o şi către conducerea spitalului, a fost demarată o anchetă internă.

“Pacienta a fost internată cu hipertensiune arterială, fibrilaţie atrială, accident vascular sechelar, petrecut în urmă cu o lună, plus alte diagnostice secundare. O să facem o anchetă la nivelul spitalului şi când vom avea concluziile o să le transmitem. Pacienta a mai fost internată la Spitalul Judeţean Piteşti. Acum, a venit din proprie iniţiativă să se interneze la noi, la Curtea de Argeş. A fost internată în Secţia Boli Interne, consultată de medic primar. Nici dânsa şi nici din partea familiei nu a solicitat cineva să meargă la alt spital, pentru investigaţii suplimentare sau tratamente deosebite”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Viorel State, director medical Spitalul Municipal Curtea de Argeş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici