Medicii Ionuţ Gobej şi Dorin Bica vor fi cercetaţi în comisia de disciplină a Spitalului Colentina

În urma întrunirii consiliului medical al Spitalului Colentina, luni după-amiaza, s-a decis ca cei doi medici neurochirurgi să fie cercetaţi disciplinar şi riscă să primească de la o sancţiune, la desfacerea contractului de muncă.

6562 afişări
Imaginea articolului Medicii Ionuţ Gobej şi Dorin Bica vor fi cercetaţi în comisia de disciplină a Spitalului Colentina

Medicii Ionuţ Gobej şi Dorin Bica vor fi cercetaţi în comisia de disciplină a Spitalului Colentina (Imagine: Shutterstock/ Arhiva Foto Mediafax)

"Aceasta este procedura. Ce vor păţi cei doi doctori depinde foarte mult de analiza situaţiei dânşilor. Se începe de la avertisment, mustrare, mustrare scrisă, reţinere din salariu şi desfiinţarea contractului de muncă", a fost una din concluziile consiliului medical al Spitalului Colentina.

Consiliul Medical al spitalului şi-a exprimat dezacordul cu privire la declaraţiile medicului Ionuţ Gobej şi cere analiza profesională a acestuia printr-o anchetă desfăşurată de un grup de experţi neurochirurgi.

"Declaraţiile Dr. Gobej sunt în acest context neadevărate şi conţin nejustificat şi neetic atac la persoană. Consiliul Medical nu are expertiza să poată proba validitatea informaţiilor strict profesionale ale Dr. Gobej, dar recomandă consultarea unei comisii profesionale externe formată din experţi neurochirurgi, pe baza probelor existente, ca urmare, situaţia va fi prezentată în Consiliu de disciplină", mai concluzionează raportul Consiliului Medical.

Medicul neurochirurg s-a arătat nemulţumit de programul de operaţii. Astfel, în acest spital se pot face intervenţii chirurgicale între orele 8 şi 15, orele suplimentare nefiind plătite. Managerul spitalului, Silvi Ifrim, a explicat discuţia avută cu Ionuţ Gobej.

"A intrat în cabinetul meu solicitând ajutorul pentru efectuarea a două operaţii care erau programate în aproximativ două săptămâni. Sigur că această situaţie nu o puteam rezolva pe loc, de aceea l-am rugat să aibă timp ca împreună cu colegii şefi de secţie să punem în discuţie ce posibilităţi pentru a rezolva această problemă. Din păcate această problemă nu se poate rezolva foarte repede deoarece nu aveam cadrul legislativ pentru plata orelor suplimentare", a declarat Silvi Ifrim, managerul Spitalului Colentina, într-o conferinţă de presă.

În acelaşi timp, şi Consiliul Medical a explicat cum se desfăşoară activitatea în spital, pe durata orelor suplimentare.

"Majoritatea Secţiilor Spitalului Clinic Colentina lucrează constant peste program fără ca această activitate şi îngrijire a bolnavilor să fie condiţionată de plata orelor suplimentare. Prevederile legale privind compensarea orelor suplimentare sunt clare şi negociabile. În acelaşi timp, trebuie remarcat că nu s-a ţinut cont la momentul creării unor secţii complexe, cum este Neurochirurgia, de asigurarea unei structuri adecvate înainte de începerea activităţii. Considerăm că activitatea într-o secţie trebuie adaptată la posibilităţile existente, iar dezvoltarea se poate face după ce se găsesc resurse de ameliorare".

Managerul spitalului a dat explicaţii referitoare şi la adresarea nepoliticoasă a acesteia vis-a-vis de pacienţi.

"Referitor la acuzaţiile pe care mi le-a adus colegul Gobej cum că m-am şi adresat nepoliticos, chiar injurios la adresa pacienţilor, nu aveţi decât cuvântul meu împotriva cuvântului lui. Cu siguranţă, eu nu am pronunţat aceste cuvinte. Faptul că domnul Gobej a avut uşa mea deschisă, încă de la instalarea mea în această funcţie, chiar şi el a recunoscut, a avut maximă înţelegere de a merge mai departe, de a dezvolta această secţie de neurochirugie, de a o utila cu o a doua sală de operaţii cu aparatură care este în valoare de peste 500.000 de euro, deci aceaste aparate sunt cuprinse în planul de achiziţie şi am aprobat, la solicitatea domnului doctor, scoaterea la concurs a două locuri de medici specilişti neurochirurgi", a mai explicat Silvi Ifrim.

Alţi medici ai Spitalului condamnă vechea conducere pentru că a făcut diferenţieri între secţii, astfel, neurochirurgia era prioritară.

"Faptul este că discutăm despre o secţie care a beneficiat de un statut privilegiat, în fosta conducere a spitalului. S-a dorit să se dezvolte această secţie de neurochirurgie, colegii noştri au fost bine primiţi, dar din păcate, ca această secţie să existe dintr-o pungă comună, s-a luat de la alţii. De exemplu, secţiile medicale au fost năpăstuite ani de zile din acest lucru", a declarat Gheorghe Andrei- Dan, şeful secţiei de cardiologie a Spitalului Colentina.

Medicii mai spun că au aflat că, pe timpul vechii conduceri, erau plătite orele suplimentare pentru anumite secţii, fără ca celelalte să ştie.

"Am aflat când ne-am pomenit, la cererea noastră cu bugetele pe anul respecitv şi ne-am pomenit că avem nişte ore suplimentare, cât, cum, nu ştim. Şeful secţiei medicale care nu a plătit nicio oră suplimentară s-a trezit cu 150.000 de lei pe orele suplimentare ca şi cum le-ar fi primit secţia dumnealui, fără să fi fost plătiţi", a mai adăugat medicul Gheorghe Andrei-Dan.

Citeşte şi: Incendiu Slatina

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

  

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici