Medicii şi angajaţii DSP din Alba, mobilizaţi să lucreze în weekend pentru combaterea rujeolei

Personalul medical al Direcţiei de Sănătate Publică Alba, dar şi medicii de familie îşi prelungesc programul şi lucrează inclusiv sâmbăta şi duminica pentru combaterea epidemiei de rujeolă, în judeţ fiind înfiinţate şapte centre suplimentare pentru vaccinare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

363 afișări
Imaginea articolului Medicii şi angajaţii DSP din Alba, mobilizaţi să lucreze în weekend pentru combaterea rujeolei

Medicii şi angajaţii DSP din Alba, mobilizaţi să lucreze în weekend pentru combaterea rujeolei

Potrivit unui comunicat de presă trimis, joi, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba, personalul medical din această instituţie şi medicii de familie vor lucra inclusiv sâmbăta şi duminica pentru a implementa măsurile de limitare a epidemiei de rujeolă, decizia fiind luată în urma unei întâlniri cu reprezentanţii Prefecturii şi ai Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.

De asemenea, potrivit sursei citate, DSP Alba a trimis o adresă către toţi medicii de familie din judeţ în care le cere mobilizare pentru creşterea ratei de vaccinare.

„Având în vedere situaţia de risc epidemiologic creată prin acumularea de cohorte de copii nevaccinaţi conform Calendarului Naţional de Vaccinare, toţi medicii de familie cu sprijinul autorităţilor locale, al asistenţilor comunitari şi al mediatorilor sanitari, în funcţie de atribuţiile ce le au, vor mobiliza şi vaccina toate persoanele eligibile la vaccinarea ROR: 9-11 luni şi 1-9 ani (incomplet vaccinaţi). Pentru a putea implementa măsurile de limitare a epidemiei de rujeolă toţi medicii îşi vor prelungi programul de lucru inclusiv sâmbătă – duminică până când acoperirea vaccinală la nivelul fiecărei zone va fi de 95%”, se arată în comunciat.

Potrivit DSP Alba, personalul instituţiei a considerat decizia „oportună” şi „în folosul copiilor şi părinţilor”..

De asemenea, pentru limitarea extinderii epidemiei de rujeolă, DSP Alba a înfiinţat şapte centre suplimentare în care copiii pot fi vaccinaţi

„DSP Alba a înfiinţat centre suplimentare în municipiile Aiud (cartierul Hotar) şi Sebeş (pe strada Câmpului), în oraşul Ocna Mureş (colonia Monchim) şi în comunele Câlnic (strada Principală), Hopârta (Casa de Copii Silivaş), Ohaba (Ungurei Centru) şi Săsciori (Răchită)”, se arată în comunicat.

O altă măsură îi priveşte pe medicii din instituţii de învăţământ şi pe asistenţii medicali comunitari, care vor raporta zilnic acţiunile pe care le-au întreprins pentru combaterea rujeolei.

„DSP Alba face apel către medicii de familie în colaborare cu autorităţile locale şi asistenţii comunitari să vină în întâmpinarea familiilor care au copii neimunizaţi sau care refuză imunizarea şi să ofere informaţii şi precizări privind vaccinarea”, mai arată DSP Alba.

Instituţia derulează o campanie de vaccinare împotriva rujeolei ce se desfăşoară sub sloganul „Împreună reuşim să salvăm vieţi”, medicii deplasându-se în teritoriu, în zonele afectate.

„Astfel de acţiuni şi-au dovedit eficienţa, iar în urma lor nu au mai apărut cazuri noi de îmbolnăviri”, informează DSP Alba.

Medicii de familie din judeţ au, potrivit ultimei centralizări, 2.112 de doze de vaccin ROR, împotriva rujeolei, iar în stocurile DSP se află 4.472 de doze.

De la începutul anului, în judeţul Alba au fost confirmate 204 cazuri de rujeolă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici