Membrii Familiei Regale britanice trăiesc cu 26 de ani mai mult decât „supuşii”. Secretul longevităţii

Membrii Familiei Regale britanice trăiesc în medie cu 26 de ani mai mult decât „supuşii” lor. Secretul longevităţii este o moştenire genetică bună, dar şi accesul la îngrijiri selecte, analize preventive şi o alimentaţie de calitate.

16228 afișări
Imaginea articolului Membrii Familiei Regale britanice trăiesc cu 26 de ani mai mult decât „supuşii”. Secretul longevităţii

Membrii Familiei Regale britanice trăiesc cu 26 de ani mai mult decât „supuşii”. Secretul longevităţii

Potrivit unui studiu, membrii Familiei Regale britanice trăiesc în medie cu 26 de ani mai mult decât alţii. Prinţul Filip avea aproape 100 de ani când a murit, mama Elisabetei avea 101 ani, în timp ce regina, la 95 de ani, a depăşit cu peste zece ani speranţa de viaţă a femeilor britanice.

Potrivit unei cercetări efectuate de profesorul Les Mayhew pentru International Longevity Centre , o organizaţie caritabilă cu sediul la Londra, şi Bayes Business School, una dintre cele mai bune universităţi din Marea Britanie, doar 100.000 dintre britani, dintr-o populaţie totală de 68,5 milioane de locuitori, sunt mai în vârstă decât Elisabeta a II-a, conform „La Repubblica”.

În termeni procentuali, asta înseamnă că pentru fiecare membru al familiei regale care ajunge la 100 de ani, cetăţeanul mediu are o speranţă de viaţă de 74 de ani, adică trăieşte cu 26 de ani mai puţin.

Potrivit autorilor studiului, acest lucru se datorează geneticii: mama Elisabetei a trăit până la vârsta de 101 ani şi multe persoane din familia regală au trăit mult timp.

Dar există şi alţi factori, care sunt evidenţiaţi şi în comentariile cititorilor Daily Telegraph: familia Windsor este mult mai bogată decât alţii şi beneficiază de cele mai bune îngrijiri medicale. Între timp, un sondaj publicat în The Guardian arată că unul din patru cetăţeni britanici se teme că nu are acces la tratamentul necesar din cauza crizei de finanţare şi de personal din cadrul Serviciului Naţional de Sănătate.

Alte motive invocate de cititori, pe un ton mai polemic: familia regală locuieşte într-un castel, este servită şi practic nu munceşte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici