Mesaj în ,,tehnocrată" a ministrului Muncii, Dragoş Pîslaru: Este nevoie de o nouă clasă politică, fără corupţie

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a răspuns pe pagina sa de socializare acuzaţiilor aduse de Partidul Social Democrat şi a explicat că PSD manipulează fără scrupule şi promite românilor creşteri salariale care nu vor fi niciodată aplicate, iar la final a transmis un mesaj ,,în tehnocrată".

1069 afișări
Imaginea articolului Mesaj în ,,tehnocrată" a ministrului Muncii, Dragoş Pîslaru: Este nevoie de o nouă clasă politică, fără corupţie

Mesaj în ,,tehnocrată" a ministrului Muncii, Dragoş Pîslaru: Este nevoie de o nouă clasă politică, fără corupţie (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

,,Un partid condus de un cercetat penal nu se dezminte şi continuă să manipuleze într-o manieră iresponsabilă şi lipsită de scrupule. Sunt consternat că mi se pun în gură vorbe pe care eu nu le-am spus, idei care nu îmi aparţin. Eu nu am vorbit despre beneficii salariale în declaraţia de ieri, ci despre beneficii sociale, dorind să subliniez fraudarea sistemului. Niciodată nu am pus la îndoială dreptul unor categorii vulnerabile de a fi sprijinite de către stat. Conform DEX, trântor este «o persoană care nu vrea să lucreze şi trăieşte din munca altora»", scrie ministrul pe pagina sa de socializare.

De asemenea, Dragoş Pîslaru spune că, în prezent, România nu are resursele financiare necesare pentru sprijinirea celor care au nevoie de ajutor din partea statului şi din cauza modului fraudulos în care se împart aceste ajutoare sociale.

,,Spre disperarea salariaţilor, mulţi şi tăcuţi, care muncesc pe brânci în ţara noastră, taxele pe care ei pe plătesc sunt redistribuite fraudulos prin beneficii sociale necuvenite şi unui procent însemnat de persoane care profită de sistem sau sunt o clientelă docilă şi resemnată pentru politicieni. Spre disperarea antreprenorilor, mulţi şi tăcuţi, care creează locuri de muncă, există un număr important de oameni care nu vor să lucreze pentru că există beneficii sociale care, cumulate, descurajează munca şi implicarea în societate. Am apărat şi voi continua să apăr drepturile obţinute în mod onest, însă, în egală măsură voi pleda pentru eliminarea fraudelor din sistem, pentru că vorbim de situaţii mult prea numeroase, şi la aceste situaţii mă refeream în declaraţia mea", a precizat Dragoş Pîslaru.

Ministrul Muncii mai scrie că a încurajat permanent munca, motiv pentru care a lansat prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului un pachet de măsuri active pentru crearea de locuri de muncă, măsuri care fi aplicate de luna viitoare.

,,Insulte la adresa românilor sunt minciunile pe care politicienii acuzatori le proferează, jocul periculos cu aşteptările şi credinţele oamenilor atunci când promit creşteri salariale despre care ştiu prea bine că nu pot fi plătite. Cine-i jigneşte pe români? Eu, care am o poziţie deschisă şi onestă, explicându-le adevărul pe baza cifrelor reale sau politicienii corupţi care le jignesc inteligenţa, vânzându-le iluzii false, minţindu-i în faţă că le vor fi crescute fără număr salariile şi beneficiile sociale, deşi ei înşişi ştiu că ele nu vor putea fi onorate. Aceiaşi politicieni care ştiau şi ştiu de fraudele din sistemul de protecţie socială şi nu reacţionează", spune Pîslaru.

Ministrul Muncii a transmis şi un mesaj ,,în tehnocrată", referitor la interesele politice şi la acuzaţiile care îi sunt aduse.

,,În final, un mesaj în tehnocrată: este nevoie de o nouă clasă politică, fără corupţie, fără captura statului pentru interesele găştii de partid, fără ilegalităţi. Doar aşa putem progresa în această ţară. Iar partidul ce mă acuză a ratat această şansă, la un an de la Colectiv", a conchis Dragoş Pîslaru.

Reacţia ministrului vine după ce, joi, a declarat că ajutoarele sociale ajung nu doar la cei care au nevoie de ele, ci şi la oameni care stau, lâncezesc şi sunt trântori, fiind acuzat ulterior de reprezentanţi ai PSD şi, totodată, de reprezentanţi ai sindicatelor din sistemul sanitar că a jignit toate categoriile de persoane care primesc bani de la stat.

"Noi în acest moment dăm beneficii oamenilor care au nevoie şi trebuie să primească, dar dăm şi la alţi oameni care stau şi lâncezesc şi sunt trântori în sistem. Dăm, în acelaşi timp, servicii care sunt la o calitate abominabilă şi lucrul ăsta trebuie să se schimbe! Iar eu asta vreau să fac, vreau să văd măsurile active că duc la creearea de locuri de muncă, vreau să văd inspecţia socială cum credibilizează domeniul de asistenţă socială şi vreau să văd legea salarizării unitare la care lucrăm, (...) să putem avea un proiect credibil iar toată lumea din sectorul public să vadă cum în cinci ani le putem creşte cu 30% salariul, astfel încât toată lumea să fie fericită", a declarat, joi, Dragoş Pîslaru.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici