Video DECLARAŢIA ZILEI Laura Codruţa Kovesi a fost decorată de Ambasada Suediei: Toate presiunile nu au succes. Vom continua investigaţiile - FOTO/VIDEO

Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, a fost decorată, joi, la Ambasada Suediei cu Ordinul Steaua Polară, aceasta precizând în discursul susţinut că toate presiunile îndreptate asupra procurorilor anticorupţie nu au succes şi că aceştia îşi vor continua investigaţiile.

2265 afișări

"Când vorbim de instrumente în combaterea corupţiei, Suedia constituie pentru noi un model de urmat. Lipsa imunităţilor şi a privilegiilor speciale, transparenţa autorităţilor în ceea ce priveşte cheltuirea banului public, principii care sunt stipulate de Constituţia Suediei de peste 200 de ani, sunt demne a de fi însuşite şi de ţara noastră. (...) Această decoraţie onorantă reprezintă pentru mine o recunoaştere a eforturilor constante făcute de colegii din DNA de a lucra cu profesionalism şi corectitudine în lupta cu corpuţia la nivel înalt. Meritul meu este doar acela de a coordona o echipă formată din profesionişti, oameni curajoşi care cred într-o Românie fără corupţie, într-o ţară în care onestitatea este un reflex iar competenţa este criteriul cel mai important. (...) Toate presiunile, toate încercările de intimidare şi hărţuire în viaţa personală sau în plan profesional nu au succes. Ne continuăm munca noastră la fel de consecvent şi hotărât. (...) Munca noastra îi nelinişteşte pe mulţi din cei ce se credeau de neatins şi îi deranjează pe cei care vor să folosească instituţiile statului în interes personal. Este evident că încă mai avem provocări de trecut dar noi vom continua investigaţiile", a declarat Laura Codruţa Kovesi la Ambasada Suediei.

Procurorul şef al DNA a fost distins cu titlul de Comandor al Ordinului Steaua Polară de către regele Suediei pentru ”lupta susţinută şi curajoasă împotriva corupţiei din România care constituie paşi importanţi spre îmbunătăţirea transparenţei şi a statului de drept în România”.

Titlul i-a fost înmânat de Ambasadorul Suediei la Bucureşti, Anneli Lindahl Kenny, la ceremonie fiind prezenţie reprezentanţi ai DNA, ambasadorul SUA la Bucureşti şi ministrul Justiţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici