Micii producători din piaţă îşi vând marfa şi în ninsoare. Ludovic Orban a spus că ia în calcul redeschiderea pieţelor

  • Pieţarii incă isi vând marfa afară
  • Autorităţile nu au luat incă nici o masură
  • Pieţele agroalimentare vor ramâne in continuare închise
  • Ludovic Orban a spus că ia in calcul redeschiderea pieţelor
890 afișări
Imaginea articolului Micii producători din piaţă îşi vând marfa şi în ninsoare. Ludovic Orban a spus că ia în calcul redeschiderea pieţelor

Micii producători din piaţă îşi vând marfa şi în ninsoare. Ludovic Orban a spus că ia în calcul redeschiderea pieţelor

Micii producători din pieţe spun că se simt părăsiţi. Statul nu se implică şi i-a lăsat în frig.

La inceputul lunii noiembrie, autorităţile au închis toate pieţele acoperite, iar la câteva zile au decis deschiderea acestora, cu o condiţie - să îşi desfăşoare activitatea la exterior. Asta i-a afectat foarte tare pe pieţari, care au trebuit să se adapteze noilor condiţii. Azi a venit şi prima ninsoare, iar pieţarii îşi vând marfa tot în frig.

  • Românii consumă anual 3,3 milioane de legume proaspete
  • 1,85 milioane de tone de cartofi
  • 2,1 milioane de tone de fructe
  • 50% din legumele româneşti se vând în pieţele agroalimentare urbane
  • 20% din legumele made in Ro se vand in supermarketuri

„Statul nu se implică cu nimic. Mulţi pieţari care sunt bolnavi renunţă. Oamenii sărbătoresc 1 Decembrie acasă. Ar trebui ca toată lumea să cumpere produse româneşti. Statul ne-a pus să stăm în frig, să murim. Nu o să-i mai votăm, că nu merită. Ne simţim părăsiţi. Îi ajutăm pe micii producători cumparând de la ei, din piaţă”, spune un producător.

Ludovic Orban, premierul României, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că ia în calcul redeschiderea pieţelor.

„Analizăm redeschiderea pieţelor închise, cu atât mai mult că a venit iarna şi este frig. Orice redeschidere a pieţelor nu se va face decât prin respectarea normelor foarte stricte”, a declarat premierul.

Subiectul a fost motiv de dispută la nivel înalt. Marcel Ciolacu i-a reproşat lui Klaus Iohannis că minte după ce a spus că nu a primit la promulgare actul normativ care permite reluarea activităţii pentru micii producători.

„Legea cu deschiderea pieţelor este trimisă la promulgare de aproape 20 de zile! Să îl ajutăm pe Iohannis să se documenteze!", i-a răspuns Ciolacu pe facebook. Ludovic Orban este vinovat şi pentru aceste neînţelegeri. Legea privind redeschiderea pieţelor e la CCR.

Au atacat-o liberalii, fără să anunţe. Asta înseamnă, însă, că legal, reluarea activităţii micilor producători e în aer. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici