Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare de călătorie pentru statul american Florida

Ministerul Afacerilor Externe a emis, luni, o avertizare de călătorie pentru cetăţenii români care călătoresc în statul american Florida, unde, în orele următoare se vor resimţi efectele uraganului Irma.

1513 afișări
Imaginea articolului Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare de călătorie pentru statul american Florida

Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare de călătorie pentru statul american Florida

”Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în SUA - zona statului Florida că după o scădere a forţei vânturilor dezvoltate de uraganul Irma la trecerea pe lângă Cuba, situându-se în categoria de uragane de gradul 3 (pe o scară de la 1 la 5), pe măsură ce s-a apropiat de teritoriul SUA, uraganul a recăpătat forţa unui uragan de gradul 4, cu vânturi de peste 215 Km/h, urmând o traiectorie spre nord de la Key West şi ajungând în zona peninsulară în dreptul insulei Marco”, informează MAE.

În următoarele ore, efectele uraganului se vor resimţi de-a lungul coastei vestice a peninsulei Florida, până în dreptul oraşului Tampa. Zonele litorale de pe ambele ţărmuri vor avea de suferit în urma creşterii nivelului apei oceanului, din cauza vânturilor puternice şi a mareei. Peste un milion şi jumătate de persoane au rămas fără curent electric, iar numărul acestora este aşteptat să crească în următoarele ore. De asemenea, au avut de suferit şi reţelele de telefonie. Cetăţenii români care au nevoie de asistenţă consulară au la dispoziţie numerele de telefon de urgenţă.

”Solicitările de asistenţă consulară se pot face la numerele de telefon ale Ambasadei României în SUA, secţia consulară: +1202332392, +12023322935 sau +1202332858, precum şi la telefonul de urgenţă al Secţiei Consulare a misiunii diplomatice a României la Washington: +12024208350. La nivelul misiunii a fost activat planul de criză, iar personalul misiunii urmăreşte îndeaproape evenimentele, oferind informaţiile necesare şi păstrând contactul cu autorităţile americane competente, atât pe durata manifestărilor de vreme extremă a uraganului Irma, dar şi în perioada următoare, de înlăturare a efectelor cauzate”, mai precizează MAE.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici