Ministerul Educaţiei a declanşat procedura de achiziţie a manualelor pentru clasele a XI-a /a XII-a

Ministerul Educaţiei a declanşat, luni, procedura de asigurare a manualelor şcolare pentru elevii de clasa a XI şi a XII-a şi a publicat Catalogul manualelor şcolare din învăţământul preuniversitar, potrivit unui anunţ postat pe edu.ro.

391 afișări
Imaginea articolului Ministerul Educaţiei a declanşat procedura de achiziţie a manualelor pentru clasele a XI-a /a XII-a

Ministerul Educaţiei a declanşat procedura de achiziţie a manualelor pentru clasele a XI-a /a XII-a (Imagine Anita Vizireanu / Mediafax Foto)

Ministerul Educaţiei a declanşat procesul de asigurare a manualelor şcolare pentru clasele a XI-a şi a XII-a, anul şcolar 2016-2017. Demersurile pentru asigurarea manualelor şcolare vor fi întreprinse de inspectoratele şcolare şi de unităţile de învăţământ, în urma unui proces de selecţie a manualelor de către cadrele didactice, potrivit unui anunţ postat pe edu.ro.

De asemenea, ministerul a mai publicat pe site-ul oficial şi Catalogul al manualelor şcolare, valabile în învăţământul preuniversitar.

În vederea achiziţionării manualelor şcolare pentru elevii de clasa a XI-a şi a XII-a, până la data de 20 mai 2016, editurile vor transmite la Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare un document scris prin care să-şi exprime interesul privind ofertarea de manuale şcolare şi lista de manuale pe care le pot oferta pentru clasele a XI-a şi a XII-a.

În continuare, până la data de 31 mai 2016, editurile interesate vor transmite în toate unităţile de învăţământ care şcolarizează ciclul superior al liceului câte un exemplar din manualele şcolare pe care le pot oferta şi care sunt cuprinse în Catalogul manualelor şcolare, valabile în învăţământul preuniversitar.

În perioada 16 mai - 10 iunie, profesorii din unităţile de învăţământ care şcolarizează elevi din ciclul superior al liceului vor selecta, în baza liberei iniţiative profesionale, acele manuale şcolare din Catalogul manualelor şcolare, valabile în învăţământul preuniversitar şi care au fost propuse spre ofertare de către edituri, pentru utilizarea în procesul didactic din anul şcolar 2016-2017.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici