Ministerul Educaţiei investeşte 32,5 milioane de euro pentru a conecta la Internet aproape 2.500 de şcoli

Ministerul Educaţiei va organiza în luna decembrie o licitaţie pentru cumpărarea echipamentelor şi serviciilor IT&C necesare conectării la Internet a unui număr de 2.446 şcoli, valoarea contractului fiind estimată la 148,6 milioane de lei (32,5 milioane de euro), TVA inclusă.

386 afișări
Imaginea articolului Ministerul Educaţiei investeşte 32,5 milioane de euro pentru a conecta la Internet aproape 2.500 de şcoli

Ministerul Educaţiei investeşte 32,5 milioane de euro pentru a conecta la Internet aproape 2.500 de şcoli (Imagine: Shutterstock)

Denumit "Internet în şcoala ta", scopul proiectului constă în facilitarea accesului public a instituţiilor de învăţământ "în zonele de eşec ale pieţei - zone rurale şi mici urbane dezavantajate din punct de vedere al accesului la mijloacele moderne de comunicaţii" - prin creşterea utilizării IT&C, susţinerea conectării la broadband, precum şi prin consolidarea infrastructurii IT&C.

"Obiectivul general va fi atins prin conectarea a 2.446 şcoli din mediul rural şi mic urban la Internet prin conexiune broadband, creşterea utilizării IT&C şi facilitarea accesului la Internet pentru 714.339 elevi şi 56.203 profesori din mediul rural şi mic urban, creşterea utilizării IT&C şi facilitarea accesului la resursele educaţionale în inspectoratele şcolare judeţene şi reducerea decalajului educaţional dintre mediile urban - rural în domeniul utilizării IT&C şi al accesului conexiunilor Internet", se arată în anunţul de participare la licitaţie.

Ofertanţii vor depune o garanţie de participare de 2,1 milioane de lei, la care se adaugă una de bună execuţie de 7% din valoarea contractului.

Cu o durată de 6 luni, contractul va fi finanţat din sume de la bugetul de stat şi fonduri nerambursabile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici