Ministerul Sănătăţii: Am propus producătorilor să doneze medicamente în judeţe afectate

Ministerul Sănătăţii propune producătorilor români de medicamente să doneze astfel de produse judeţelor afectate de ninsori şi temperaturi scăzute, până în prezent compania Antibiotice Iaşi donând deja antibiotice, analgezice, antiinflamatorii şi medicamente pentru boli cardiovasculare.

160 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii: Am propus producătorilor să doneze medicamente în judeţe afectate

Ministerul Sănătăţii: Am propus producătorilor să doneze medicamente în judeţe afectate (Imagine: Viorel Dudau/Mediafax Foto)

Ministerul Sănătăţii propune producătorilor români de medicamente să sprijine autorităţile prin donaţii de medicamente şi produse medicamentoase pentru judeţele afectate de ninsori şi temperaturile scăzute.

Până în prezent, compania Antibiotice Iaşi şi-a arătat disponibilitatea de a participa la această acţiune. Producătorul va dona medicamente uzuale, precum antibiotice, antialgice, antinflamatorii, medicamente pentru boli cardiovasculare etc.

În prezent, la nivelul Direcţiilor de Sănăte Publică din Vrancea şi Buzău se face un necesar privind nevoile existente la nivelul localităţilor afectate, astfel încât, la începutul săptămânii viitoare produsele să poată fi transportate şi distribuite către beneficiari.

În ultimele 24 de ore, serviciile de ambulanţă şi echipajele SMURD au transportat 184 de persoane fără adăpost şi cu hipotermie în unităţile medicale sau centrele sociale, conform Centrului Operativ de Urgenţă al Ministerului Sănătăţii. Dintre acestea, 57 au avut nevoie de îngrijiri medicale în unităţile şi compartimentele de primiri urgenţă.

Au mai fost inregistrate şi 3 decese, în judeţele Argeş (2) şi Teleorman. De la avertizarea "cod galben de ger" emisă de meteorologi şi până în prezent, la nivel naţional s-au înregistrat 67 decese din cauza hipotermiei severe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici