Ministerul Sănătăţii pregăteşte un nou program de chirurgie oncologică

  • Reprezentanţii pacienţilor salută introducerea noului program curativ de chirurgie oncologică
  • Potrivit Ministrului Sănătăţii, scopul este ca pacienţii care suferă de acncer să nu mai fie nevoiţi să plătească pentru servicii medicale
  • Toate deciziile vor fi luate în urma consultării cu reprezentanţii pacienţilor
337 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii pregăteşte un nou program de chirurgie oncologică

Ministerul Sănătăţii pregăteşte un nou prgram de chirurgie oncologică

Victor Costache, ministrul Sănătăţii, şi Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor (ANPP) au discutat despre noile măsuri de reformă din sistemul sanitar, despre asigurarea serviciilor integrate pentru pacienţii cu afecţiuni oncologice şi boli cardiovasculare, liberalizarea programelor de sănătate pentru pacienţii critici, coplată, dar şi introducerea asigurărilor private de sănătate.

„Reprezentantul pacienţilor a apreciat noua politica de sănătate a echipei MS prin care se urmăreşte depistarea precoce a cancerului şi asigurarea terapiei necesare printr-o finanţare corecta a pachetului de servicii de radioterapiei şi chimioterapie, utilizarea tumor board- urilor, dezvoltarea programelor de screening”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Sănătăţii.
MS a subliniat că actuala echipă urmăreşte ca, pentru patologiile care reprezintă primele cauze de mortalitate, cancer şi boli cardiovasculare, pacienţii să nu mai fie nevoiţi să plătească pentru analize sau servicii medicale.

De altfel, Costache i-a dat asigurări lui Barbu că toate deciziile privind politica de sănătate vor fi luate în urma consultării cu reprezentanţii pacienţilor şi au fost stabilite şi următoarele întâlniri şi grupuri de lucru comune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici