Miniştrii delegaţi de Dăncilă să meargă la consultările cu Iohannis îşi anunţă planurile pentru joi | Toader: Nu voi discuta despre candidatul pentru DNA/ Teodorovici: Ducem datele cu noi

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, miercuri seară, că va merge joi la Palatul Cotroceni la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis şi ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici, precizând însă că nu va discuta subiectul candidatului pentru conducerea DNA.

2492 afișări
Imaginea articolului Miniştrii delegaţi de Dăncilă să meargă la consultările cu Iohannis îşi anunţă planurile pentru joi | Toader: Nu voi discuta despre candidatul pentru DNA/ Teodorovici: Ducem datele cu noi

Miniştrii delegaţi de Dăncilă să meargă la consultările cu Iohannis îşi anunţă planurile pentru joi | Toader: Nu va discuta despre candidatul pentru DNA/ Teodorovici: Ducem datele cu noi la preşedinte. Poate credea că a dat şah mat

"Simple precizări: Mâine voi da curs invitaţiei de a merge la Cotroceni. La Cotroceni nu voi discuta despre propunerea pentru funcţia de procuror-şef DNA", a scris Tudorel Toader, pe Facebook.

Cei şase candidaţi pentru funcţia de procuror-şef al DNA au susţinut, luni şi marţi, la orele 11:00, respectiv 8:30, interviurile în faţa comisiei prezidate de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Procurorii Paula Tănase, Nicolae Lupulescu, Gabriela Scutea, Sorin Armeanu, Adina Florea şi Andrei Bodean urmează să afle joi dacă vor fi propuşi pentru funcţia de procuror-şef al DNA.

Gabriela Scutea a declarat, după ce a susţinut interviul în faţa lui Tudorel Toader, că îşi propune, dacă va fi admisă, ca şefii din instituţie să se implice mai puţin în echipe operative, subliniind şi că Direcţia nu a comis abuzuri şi că activitatea a fost una de calitate, în mandatul Laurei Codruţa Kovesi.

Teodorovici, despre discuţia de la Cotroceni: Ducem datele cu noi. Poate credea că a dat şah mat

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a declarat, referitor la întâlnirea pe care urmează să o aibă joi cu preşedintele Klaus Iohannis, că va merge, împreună cu Tudorel Toader, cu toate datele şi clarificările legate de rectificare şi că şeful statului a crezut că dă "şah mat Guvernului".

"Mâine e doar o chemare la discuţii. Mâine, când voi merge, alături de colegul meu, pe subiectul rectificării să aducem şi alte clarificări, ducem datele cu noi şi măcar să sperăm că la următoarea rectificare nu mai aşteptăm o lună de zile ca să stăm să explicăm ce ştie toate lumea şi acceptă", a declarat Eugen Teodorovici, la România TV.

Referitor la declaraţia preşedintelui, potrivit căreia Guvernul este cel mai incompetent din ultimii 30 de ani, ministrul Teodorovici reacţionează: "Preşedintele face o greşeală şi nu cred că a anticipat o astfel de acţiune a guvernului (n.r: adoptarea rectificării bugetare fără avizul CSAT). Probabil se gândea că a dat şah mat Guvernului, dar ar fi bine să lase acest tip de joc politic pentru că nu are legatură cu România".

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri,. după ce Executivul a aprobat rectificarea bugetară fără aviz CSAT, că Guvernul forţează limitele Constituţiei.

"Până acum domnul preşedinte, de când e la Cotroceni, are cel puţin trei lucruri care au fost altfel decât le-a spus: absorbţia de bani europeni. La dânsul în birou a spus că România nu poate să aducă nici măcar 70% şi România a închis pe cel puţin 90%, exact cum i-am spus. Al doilea- Codul Fiscal din 2015, pe care domnul preşedinte l-a retrimis în Parlament fără niciun argument. Efectele lui au rămas aşa cum a dorit Guvernul PSD la acea vreme şi a reuşit să obţină efectele scontate. Al treilea, rectificarea bugetară, care a fost împiedicată şi, într-un final, mă bucur de acest lucru, este aprobată de Guvern şi veţi vedea efectele pozitive", a mai spus Teodorovici.

Legat de finanţarea Summitului celor 3 Mări, Teodorovici susţine că sunt fonduri. "Nu, aşa ceva nu exist. Pentru acel eveniment foarte important de la Bucureşti au fost plătite vor fi asigurate şi nu va fi niciun blocaj pe finanţări în derulare. În situaţia unor cazuri excepţionale, când oamenii cheltuie mai repede, este posibil să fie alocate sume suplimentare de guvern chiar şi până la rectificare, prin hotărâre de guvern, din fondul de rezervă al guvernului. Nu este nicio problemă ca domnul preşedinte să nu iasă bine dintr-un eveniment important pentru ţară. (...) Sper ca după ziua de mâine lucrurile să revină la normal", a afirmat ministrul de Finanţe, la România TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici