Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, întâlnire cu ambasadorul SUA: Justiţia se face în sala de judecată, exclusiv în baza probelor

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a avut marţi o întâlnire cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, printre subiectele atinse fiind lupta împotriva corupţiei şi Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

1184 afișări
Imaginea articolului Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, întâlnire cu ambasadorul SUA: Justiţia se face în sala de judecată, exclusiv în baza probelor

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, întâlnire cu ambasadorul SUA: Justiţia se face în sala de judecată, exclusiv în baza probelor (Sursa foto: Ministerul Justiţiei)

"În cadrul întrevederii, a fost subliniată importanţa cooperării cu SUA, ca principal partener strategic al României şi în baza relaţiei puternice şi stabile de prietenie dintre cele două state, reiterând poziţia României ca aliat ferm al Statelor Unite ale Americii, cu un accent deosebit pe componenta de apărare şi dimensiunea de securitate, inclusiv în ce priveşte colaborarea în domeniul securităţii cibernetice. Totodată, cei doi oficiali au evidenţiat nevoia de a aprofunda dimensiunea economică a parteneriatului strategic", transmite Ministerul Justiţiei printr-un comunicat de presă.

Ministrul interimar al Justişiei, Ana Birchall, a transmis că "Guvernul susţine necondiţionat lupta împotriva corupţiei şi eforturile de consolidare a statului de drept reiterând în acelaşi context importanţa respectării drepturilor şi a libertăţilor fundamentale ale omului".

“Suntem ferm şi pe deplin angajaţi în direcţia continuării eforturilor de consolidare a justiţiei din România, inclusiv în ce priveşte legislaţia în domeniu, precum şi în privinţa continuării şi întăririi luptei anti-corupţie, a luptei împotriva crimei organizate, a traficului de persoane şi a activităţilor teroriste. În acelaşi timp, nu trebuie să pierdem din vedere că justiţia se face în sala de judecată, exclusiv în baza probelor aflate la dosar. Este esenţial să oferim instituţiilor responsabile mijloacele şi resursele necesare pentru a-şi face datoria, un aspect important în acest sens fiind demersurile de recuperare a prejudiciilor. Doresc, în egală măsură, să subliniez importanţa asigurării unui echilibru între eficienţa actului de justiţie şi respectarea drepturilor fundamentale ale omului”, a declarat Ana Birchall.

Un alt punct al discuţiei a fost referitor la Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV).

“Obiectivul nostru este de a ieşi din Mecanismul de Cooperare şi Verificare în cel mai scurt timp posibil, ca o confirmare a eforturilor depuse cu succes de către România în ce priveşte reformele din justiţie, precum şi ţinând cont de faptul că ţara noastră a îndeplinit majoritatea angajamentelor prevăzute în cadrul acestui mecanism”, a declarat Birchall.

Ministrul a precizat că una dintre priorităţile guvernului în domeniul justiţiei se referă la importanţa asigurării securităţii infrastructurii necesare desfăşurării în bune condiţii a actului de justiţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici