Ministrul Justiţiei discută joi cu reprezentanţii angajaţilor din penitenciare. FSANP acuză că nu a fost invitată la dezbateri

Ministrul Justiţiei discută, joi dimineaţă, cu reprezentanţii angajaţilor din penitenciare, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), care i-a cerut în repetate rânduri demisia lui Tudorel Toader, acuzând că nu a fost invitată la dezbateri.

312 afișări
Imaginea articolului Ministrul Justiţiei discută joi cu reprezentanţii angajaţilor din penitenciare. FSANP acuză că nu a fost invitată la dezbateri

Ministrul Justiţiei discută joi cu reprezentanţii angajaţilor din penitenciare. FSANP acuză că nu a fost invitată la dezbateri

"Ministerul Justiţiei a anunţat o întâlnire cu sindicatele reprezentative pentru 24 mai 2018, în intervalul orar 08.00 – 10.00, refuzând să invite şi organizaţia noastră, declarată reprezentativă prin sentinţa definitivă şi irevocabilă de către Tribunalul Bucureşti, după verificarea îndeplinirii condiţiilor legale. Insistăm, deci, cu solicitarea că Tudorel Toader să fie demis din funcţia de ministru al justiţiei, chiar dacă nu ne facem iluzii că se va întâmpla curând", se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, remis joi dimineaţă MEDIAFAX.

Sindicaliştii enumeră motivele pentru care au cerut demisia lui Tudorel Toader de la conducerea ministerului Justiţiei.

"I-am cerut ministrului Justiţiei să rezolve problemele sistemului penitenciar şi i-am propus şi soluţii, după ce la primele proteste ale personalului a constatat că există penitenciare şi s-a şi deplasat rapid la cel mai apropiat pentru o sesiune foto. Au mai fost ceva vizite, şi cam atât. Nici măcar una dintre cele 12 probleme n-a fost rezolvată. Ulterior, când a devenit evident că ministrul justiţiei subminează penitenciarele deşi vorbeşte despre modernizare, l-am criticat pentru reducerea la jumătate a investiţiilor, obligarea angajaţilor la muncă fără plata şi blocarea sistematică a proiectelor de dezvoltare la stadiul de propunere. Când au fost încercări de dezinformare am fost nevoiţi să-l corectăm pe ministrul Toader. A încercat şi încearcă să ascundă efectele negative ale recursului compensatoriu, o graţiere mascată, de care au beneficiat deja câteva mii de infractori, care deja au început să revină în penitenciare", arată FSANP.

Sindicaliştii îl mai acuză pe ministrul Justiţiei că, deşi a încercat să nege ulterior sumele avansate, lucrează la un proiect de premiere a infractorilor cu câte 5 – 8 Euro pentru fiecare zi de detenţie.

"Totalul efortului financiar pentru bugetul de stat va fi de peste 500 de milioane de Euro. Victimele nu primesc nicio despăgubire", conchide Federaţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici