Ministrul Justiţiei: În februarie voi primi un raport de la Ministerul Public pe care îl voi prezenta în Parlament. DNA - parţial eficientă, parţial nu

Ministrul Justiţiei a declarat, joi seară, că, în luna februarie, va prezenta în Parlament un raport complet pe baza datelor primite de la Ministerul Public, Tudorel Toader precizând că DNA este parţial eficientă, parţial nu, referindu-se, printre altele, la achitări.

665 afișări
Imaginea articolului Ministrul Justiţiei: În februarie voi primi un raport de la Ministerul Public pe care îl voi prezenta în Parlament. DNA - parţial eficientă, parţial nu

Ministrul Tudorel Toader: În februarie voi primi un raport de la Ministerul Public pe care îl voi prezenta în plen

Tudorel Toader a declarat că, potrivit legii, în luna februrie trebuie să primească un raport privind activitatea de la Ministerul Public, cu cele trei componente ale sale - DNA, DIICOT şi structurile din teritoriu - raport pe care îl va prezenta apoi Parlamentului.

"Legea spune că în luna februarie trebuie să le primesc. Cum le-am primit, stabilesc cu preşedinţii celor două camere reunirea Camerelor în plen şi mă voi duce să prezint. Astfel, îmi îndeplinesc obligaţia din legea 304, care spune că în februarie în fiecare an trebuie să primesc un raport de la Ministerul Public, să mă duc în plenul Parlamentului să-l prezint parlamentarilor şi românilor - activităţile desfăşurate de cărte cei 2.650 de procurori din România", a declarat ministrul Justiţiei, la TVR1.

Tudorel Toader a reiterat ideea potrivit căreia decizia privind revocarea şefei DNA aparţine şefului statului.

Solicitat să comenteze dacă activitatea DNA a fost eficientă, Tudorel Toader a declarat: "În parte da, în parte nu".

"În partea unde vedeţi achitări, în partea unde vedeţi că se începe urmărirea penală faţă de unul şi după aia un an, doi ani, 7 nu se face nimic, în partea în care vedeţi condamnări şi suntem obligaţi de la CEDO şi plătim de aici. În multe părţi. Eu am spus public şi repet că părţile bune nu le justifică pe cele rele", a concluzionat ministrul Justiţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici