Video Ministrul Justiţiei va anunţa miercuri rezultatele evaluării şefilor de parchete/ Grindeanu: Mă aştept să am evaluarea înainte de a fi publicată

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a anunţat, luni dimineaţă, că miercuri va prezenta rezultatele evaluării şefilor principalelor parchete: DNA şi Parchetul General.

540 afișări

"Am făcut evaluările. Cele 14 zile s-au împlinit de aseară. Voi proroga termenul cu două zile dat fiind că am fost la Bruxelles. Miercuri, la prânz, voi organiza o conferinţă de presă şi va voi da toate detaliie", a declarat Tudorel Toader.

Întrebat ce va face dacă preşedintele României nu va fi de acord cu eventuale revocări, Toader a spus: "Preşedintele (n.r Klaus Iohannis) şi-a exprimat în repetate rânduri opinia, eu îmi voi exprima opinia în scris."

În urmă cu două săptămâni, ministrul Justiţiei a anunţat că face o evaluare a activităţii Ministerului Public şi a DNA, sugerând totodată şi că şefii celor două parchete ar putea să-şi dea demisia, după ancheta pe OUG 13 şi motivarea publicată de Curtea Constituţională. Ulterior, Tudorel Toader şi-a nuanţat declaraţiile, precizând că nu le-a sugerat procurorului general al României, Augustin Lazăr, şi procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, să demisioneze, ci doar "a evocat o instituţie din Codul Muncii".

Grindeanu: Mă aştept să am evaluarea procurorilor-şefi înainte de a fi publicată

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, luni, că se aşteaptă ca ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, să-i pună la dispoziţie evaluarea privind procurorii-şefi, în calitatea sa de şef al Executivului, precizând însă că nu va interfera în vreun fel în evaluare.

"Mă aştept să am această evaluare, ceea ce este normal, fără a interfera în vreun fel. Nu e rostul meu. Mă aştept totuşi, înainte de a fi făcută publică această evaluare, să iau act de ea ca şi şef al guvernului, fără a interfera în evaluarea respectivă", a declarat Sorin Grindeanu.

Premierul a mai spus că nu este încă stabilită o întâlnire cu ministrul Justiţiei pe această temă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici