Ministrul Muncii: Până în anul 2030 urmează să avem o explozie a numărului de pensionari

  • Până în anul 2030 urmează să avem o explozie a numărului de pensionari, cu aproximativ 1,8 milioane mai mulţi, spune Raluca Turcan.
  • Ministrul Muncii spune că asta este o urmare a boom-ului de natalitate din perioada 1966-1968.
1630 afișări
Imaginea articolului Ministrul Muncii: Până în anul 2030 urmează să avem o explozie a numărului de pensionari

Ministrul Muncii: Până în anul 2030 urmează să avem o explozie a numărului de pensionari

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, luni seara, la Antena 3, că în urma „boom-ului de natalitate care a avut loc între 1966 şi 1969”, când a crescut numărul de nou-născuţi cu aproximativ 1,8 milioane de copii, urmează o explozie a numărului de pensionari.

„Până în anul 2030 urmează să avem o explozie a numărului de pensionari cu aproximativ 1,8 milioane de pensionari. Acestora li se adaugă aproximativ pensionarii care ies oricum la pensie. Deci, dacă nu facem nimic, sistemul de pensii din România este pe punctul să se prăbuşească”, a spus Turcan.

Ministrul a mai spus că măsurile care se vor lua reprezintă deopotrivă un angajament pentru sustenabilitatea sistemului, dar şi de moralitate faţă de 5 milioane de oameni, care sunt şi în continuare victime ale unor inechităţi, erori legislative sau modificări legislative.

CITEŞTE AICI: Raluca Turcan atrage atenţia că deficitul al bugetul de pensii are anul acesta un nivel îngrijorător

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici