Video Minivacanţa de Rusalii. Primul weekend prelungit, cu restricţii ridicate. Blocaje pe Autostrada Soarelui către litoral

  • Minivacanţa de Rusalii a început de sâmbătă dimineaţa cu aglomeraţie pe Autostrada Soarelui.
  • Este primul weekend prelungit, cu restricţii ridicate în pandemia de Covid-19, şi un start bun pentru sezonul estival 2020.
  • Pe Autostrada Soarelui s-au format coloane de maşini pe distanţe lungi.
2095 afișări

Sâmbătă, la ora 9.30, Autostrada Soarelui era blocată de la kilometrul 22. Dan Badea, de la Smart Radio, a realizat un Insta Story, de pe drumul spre mare. „La kilometrul 22 este o coloană foarte mare de maşini, Waze-ul îmi arată că până la Lehliu, adică următorii 40 de km o să-i fac în cam într-o oră şi jumătate”, a spus realizatorul radio. 

Imaginile de pe traseul către mare, din parcări, arată cât de mare a fost aşteptarea oamenilor pentru a-şi petrece la plajă primele zilele libere.

Românii au la dispoziţie trei zile libere, weekend-ul căruia i se adaugă ziua de luni, 8 iunie, a doua zi de Rusalii, care este liberă. Totodată, este prima minivacanţă din acest an în care s-au ridicat majoritatea restricţiilor, respectiv s-au redeschis terasele şi este permis să se meargă la plajă. Cea de-a doua etapă de relaxare a intrat în vigoare în urmă cu câteva zile, luni, de la 1 iunie. 

ŞTIRE, ORA 8.30 O coloană de maşini s-a format pe o porţiune a Autostrăzii Soarelui, către litoral, unde se fac lucrări. Poliţia recomandă ruta alternativă DN 3 Bucureşti – Fundulea – Lehliu Gară.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că valorile de trafic sunt în creştere pe Autostrada A 2 Bucureşti – Constanţa, pe sensul către litoral, unde se circulă în coloană de la kilometrul 24 la 27, către zona lucrărilor la drum.

Traficul se desfăşoară restricţionat, pe o singură bandă, între Cernica, judeţul Ilfov şi Fundulea, judeţul Călăraşi, respectiv la Drajna Nouă, judeţul Călăraşi.

Pentru evitarea aglomeraţiei şi a zonelor de lucrări, poate fi folosit ca rută alternativă DN 3 Bucureşti – Fundulea – Lehliu Gară, continuare pe DN 3A către Drajna, unde se poate reintra pe autostrada A2 spre Constanţa.

A doua etapă a relaxării restricţiilor de circulaţie şi a libertăţilor - din timpul stării de alertă instituite în România în criza Covid-19 - a intrat în vigoare la 1 Iunie.

Este permis mersul la plajă, în condiţii de igienă şi cu respectarea distanţării sociale, şi s-au redeschis terasele.

Rămân închise, în continuare, restaurantele, mall-urile şi sălile de sport. De la 1 iunie este permisă deplasarea în afara localităţilor, care se făcea anterior doar pe bază declaraţiei pe propria răspundere, ceea ce înseamnă o mai mare libertate de mişcare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici