Mită la APIA. Directorul general adjunct Bogdan Dumitraşcu a fost reţinut

Directorul general adjunct al APIA, Bogdan Dumitraşcu, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA sub acuzaţia de luare de mită.

538 afișări
Imaginea articolului Mită la APIA. Directorul general adjunct Bogdan Dumitraşcu a fost reţinut

Mită la APIA. Directorul general adjunct Bogdan Dumitraşcu a fost reţinut

Procurorii DNA Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a lui Bogdan Dumitraşcu, director general adjunct al Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA), în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Conform procurorilor, în 10 decembrie 2021, acesta ar fi pretins de la o persoană, martor în cauză, suma de 2.000 de euro pentru a o angaja pe fiica acesteia în cadrul APIA şi, ulterior, să o transfere la o agenţie judeţeană, situaţie ce o avantaja din punctul de vedere al domiciliului.

Cu aceeaşi ocazie, inculpatul ar mai fi precizat că dorea ca banii să-i remişi în două tranşe respectiv înainte şi după angajare.

Marţi, acesta ar fi primit o primă tranşă, în valoare de 5.000 lei (echivalentul a 1.000 euro), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

El urmează să fie prezentat Tribunalului Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive pentru 30 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
dna,
director apia,
mită

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici