Noi reguli privind incidenţa cazurilor de COVID-19. Cum a unificat Arafat datele INSP şi GCS

  • Incidenţa cazurilor de COVID-19 va fi stabilită în baza cifrelor de la Evidenţa Persoanelor.
  • Cifrele vor fi actualizate săptămanal.
  • În Bucureşti, rata de infectare este de 2,82.
1571 afișări
Imaginea articolului Noi reguli privind incidenţa cazurilor de COVID-19. Cum a unificat Arafat datele INSP şi GCS

Noi reguli privind incidenţa cazurilor de COVID-19. Cum a unificat Arafat datele INSP şi GCS

Raed Arafat a anunţat că toate referinţele pe incidenţa cazurilor de COVID-19 vor fi făcute în baza cifrelor de la Evidenţa Populaţiei, cifre care sunt actualizate săptămânal.

Asta înseamnă că centrele judeţene şi centrul naţional vor calcula incidenţa pe ultima cifră pe care o au la evidenţa populaţiei.

În prezent, în Bucureşti, este o rată de infectare de 2,82.

Secretarul de stat a precizat că în cazul în care cifra trece de 3 la mie, măsurile vor intra automat în „funcţiune” în maxim 48 de ore.

Iohannis a cerut Guvernului marţi seara să clarifice situaţia generată de ciferele diferite anunţate de INSP şi GCS. 

Institutul Naţional de Sănătate Publică a anunţat o rată de infectare mai mare de 3 la mia de locuitori, adică Bucureştiul putea intra în scenariul roşu. Grupul de Comunciare Strategică declara, însă, o incidenţă de 2,69 la mia de locuitori.

Dar de unde aceste diferenţe? Ei bine, INSP a calculat coeficientul de infectare din Capitală, în funcţie de persoanele cu rezidenţă. CGS, însă, în funcţie de persoanele cu domiciliul în Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici