Noii prefecţi din Giurgiu şi Prahova depun sâmbătă jurământul

Nina-Carmen Crişu este noul prefect din Giurgiu, în Prahova funcţia fiind ocupată de Ioana Mădălina Lupea. Noii prefecţi depun jurământul sâmbătă.

1096 afișări
Imaginea articolului Noii prefecţi din Giurgiu şi Prahova depun sâmbătă jurământul

Noii prefecţi din Giurgiu şi Prahova depun sâmbătă jurământul (Imagine: Mediafax Arhiva Foto)

UPDATE Carmen Daniela Dan, ministrul Afacerilor Interne, a fost prezentă la ceremonia de învestire a prefectului judeţului Prahova, sâmbătă, la Ploieşti, declarând că în instituţie trebuie să fie angajaţi bine pregătiţi profesioal şi asta trebuie să simtă şi cetăţenii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Eu vă asigur că Ministerul de Interne va fi întotdeauna un minister cu uşile deschise, un minister transparent, care va recepţiona şi va încerca să găsească soluţii la mesajele dumneavoastră. Dar, doamna prefect, înainte de toate, aveţi o mare responsabilitate faţă de cetăţenii acestui judeţ. (...) Daţi-le speranţa, încrederea că vor fi întotdeauna ascultaţi, înţeleşi, vor fi întotdeauna ajutaţi. Instituţia judeţului Prahova trebuie să fie o instituţie în care oameni bine pregătiţi profesional muncesc pentru oameni, muncesc pentru prahoveni”, a fost mesajul ministrului de Interne, Carmen Daniela Dan, înainte de ceremonia de învestire a noului prefect de Prahova, Mădălina Lupea.

În ceea ce priveşte modul cum s-a acţionat în Prahova, în timpul codurilor de ger şi ninsori, Carmen Dan a declarat că: “Judeţul Prahova a fost un judeţ care a gestionat cu bine aceste probleme, dar au trecut printr-un cod portocoliu de ger şi un cod galben de ninsoare. Am avut judeţe în care situaţia a fost într-adevăr critică şi apreciez că am reuşit împreună, în echipă, să ne descurcăm cu bine. Nu am informaţii în acest moment că lucrătorii mei nu şi-ar fi făcut datoria. Au fost în ger şi în viscol permanent alături de cetăţeni, am salvat multe vieţi şi am fost alături de foarte multe persoane blocate în zăpadă. Eu cred că am gestionat bine, dar iarna încă nu a trecut” .

După ceremonia de învestire a prefectului, ministrul a mers la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă unde a ţinut să le mulţumească angajaţilor dând mâna cu fiecare.

“Mi se pare firesc, e un gest de normalitate, nu consider că este ceva deosebit. (...) Era absolut firesc să dau mâna cu băieţii de la pompieri, SMURD, de la Jandarmerie şi de la Poliţie, cu cei de la circulaţie care au grijă în fiecare săptămână să degajeze drumul spre munte şi cetăţenii să se poată deplasa în condiţii de siguranţă şi să le mulţumesc personal penru efortul pe care l-au făcut. Toţi s-au mişcat, din punctul meu de vedere, ireproşabil. (...) În fruntea acestui minister este o femeie care, în afară de faptul că şi-a propus să muncească foarte mult şi să identifice problemele, să găsească soluţii- ştiţi bine, ne confruntăm cu o lipsă de personal, ne confruntăm cu o infrastructură în ceea ce priveşte dotarea destul de deficitară şi astea sunt priorităţi pentru mine- dar în fruntea ministerului este în primul rând un om, un om cu suflet pentru cei care sunt în stradă, pentru cei care sunt lângă oameni efectiv”

Mădălinea Lupea, noul prefect al judeţului Prahova, este fost procuror şi de 2 ani şi jumătate este subprefect.

ŞTIRE INIŢIALĂ

Zorinel Niculcea a fost demis din funcţia de prefect, fiind înlocuit, prin detaşare, cu Nina-Carmen Crişu. Aceasta fusese schimbată din funcţia de prefect de Giurgiu de Cabinetul Cioloş în aprilie 2016.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a cerut demiterea lui Zorinel Niculcea pe 7 ianuarie pentru că ar fi încercat să îl contacteze timp de câteva ore şi nu a reuşit.

„Acum două nopţi l-am căutat câteva ore pe prefectul de la Giurgiu. Îi voi cere premierului demiterea lui pentru că e inadmisibil ca într-un judeţ care are şi vămi să nu dai de prefect”, a declarat Carmen Dan în urmă cu o săptămână.

Prefectul de Prahova, Ştefan Grigoraş Daniel, numit în funcţie de Guvernul Cioloş în octombrie 2016, a fost înlocuit cu subprefectul Ioana Mădălina Lupea, fostă membră a organizaţiei de femei PSD Prahova. Ştefan Grigoraş Daniel fusese numit în funcţie în octombrie 2016.

Şi judeţul Mehedinţi are un nou prefect - Nicolae Drăghiea revine, după ce Cabinetul Cioloş îl schimbase din funcţie în martie 2016.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici