O altă maşină de teren, găsită abandonată în zona în care a avut loc jaful din Pasul Gutâi

O altă maşină de teren a fost găsită abandonată, miercuri dimineaţă, de poliţişti, în apropierea zonei în care un autovehicul de transport valori a fost jefuit, cu o zi în urmă, pe DN 18, în Pasul Gutâi, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Maramureş, Voichiţa Zehan.

122 afișări
Imaginea articolului O altă maşină de teren, găsită abandonată în zona în care a avut loc jaful din Pasul Gutâi

O altă maşină de teren, găsită abandonată în zona în care a avut loc jaful din Pasul Gutâi (Captură video; Stirileprotv.ro)

Zehan a spus că o echipă de criminalişti face verificări pentru a stabili dacă maşina de teren a fost folosită de către atacatori.

Putătorul de cuvânt al Poliţiei Maramureş a precizat că maşina de teren figurează ca fiind furată în urmă cu câteva zile din localitatea clujeană Dej. Aceasta ar fi a patra maşină folosită de cele şase persoane care au atacat, marţi, un autovehicul de transport valori al firmei G4S.

Potrivit surse citate, şi cea de-a treia maşină care ar fi fost folosită de atacatori, un autoturism Mitsubishi, a fost dusă la sediul Poliţiei Maramureş, unde se vor relua verificările.

Zehan a spus că cercetările în acest caz continuă, iar pe tot parcursul zilei vor fi audiaţi atât cei trei angajaţi ai firmei, cât şi toate celelalte persoane care pot să ofere informaţii despre incident.

Conform aceleiaşi surse, atacatorii au fost căutaţi în cursul nopţii de către poliţişti, jandarmi şi poliţişti de frontieră, căutările fiind continuate şi în cursul zilei de miercuri, iar Poliţia un apel către cei care au tranzitat Pasul Gutâi în intervalul în care s-a comis jaful să ofere informaţii anchetatorilor.

Totodată, au fost instituite filtre pe toate căile principale de acces din Maramureş şi în judeţele limitrofe Satu Mare, Sălaj, Bistriţa-Năsăud şi Suceava.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Maramureş a menţionat că atacatorii vor fi cercetaţi pentru lipsire de libertate, furt calificat şi tâlhărie, iar cei trei angajaţi ai firmei sunt cercetaţi pentru neglijenţă în serviciu întrucât nu au respectat protocolul impus celor care transportă valori şi au oprit la semnalul atacatorilor.

O maşină de transport valori a fost atacată, marţi dimineaţă, într-o zonă izolată din Pasul Gutâi, de către mai multe persoane care au furat bani, precum şi armele angajaţilor firmei căreia îi aparţine autovehiculul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici