O grupare navală NATO va face o escală în Portul Constanţa, la sfârşitul acestei săptămâni

Gruparea navală NATO Standing Maritime Group-2 (SNMG-2), care se află în Marea Neagra în luna martie, va face o escală în Portul Constanţa, în perioada 13-15 martie.

135 afișări
Imaginea articolului O grupare navală NATO va face o escală în Portul Constanţa, la sfârşitul acestei săptămâni

O grupare navală NATO va face o escală în Portul Constanţa, la sfârşitul acestei săptămâni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat al Forţelor Navale, pe parcursul escalei în România sunt programate vizite ale oficialilor militari străini la Comandamentul Flotei şi vizite ale membrilor echipajelor la Muzeul Marinei Române.

“Sâmbătă, un grup de militari români şi străini, împreună cu voluntarii Gărzii Naţionale de Mediu, vor planta o mie de puieţi, în zona Mânăstirii «Sfânta Elena de la Mare» din Costineşti. Marinarii americani, canadieni, germani, italieni, turci şi români îşi vor uni eforturile, implicându-se în acest proiect de voluntariat, pentru protejarea mediului înconjurator şi pentru a atrage atenţia asupra impactului pe care omul îl are asupra naturii”, se arată în comunicatul Forţelor Navale.

Sunt programate exerciţii împreună cu fregata Mărăşeşti, două corvete, două nave purtătoare de rachete, un dragor maritim, precum şi cu aeronave militare româneşti.

Activităţile grupării navale SNMG-2 vor continua pe mare, din 16 martie.

SNMG-2 este una dintre cele patru grupări navale multinaţionale ale Alianţei Nord-Atlantice şi este condusă de către contraamiralul Brad Williamson (SUA). Gruparea este alcătuită din patru fregate (Canada, Turcia, Italia şi România), un crucişător (SUA, nava comandant) şi o navă auxiliară (Germania).

Forţele Navale Române sunt reprezentate în grupare de fregata Regina Maria, cu un elicopter la bord, iar celelalte nave sunt crucişătorul USS Vicksburg, fregatele HMCS Fredericton, TCG Turgutreis, ITS Aliseo şi nava auxiliara FGS Spessart.

Participarea Forţelor Navale Române la acţiunile grupării navale SNMG-2 din Marea Neagră a fost planificată din anul 2014 şi are ca obiectiv principal dezvoltarea interoperabilităţii marinarilor militari români cu militarii din Alianţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici