O mamă a fost sfătuită să îşi mute copilul, după ce a refuzat să dea bani pentru cadoul învăţătoarei

  • Mihaela Ichim, o mamă din Oradea, a postat pe pagina sa de Facebook fragmente dintr-o conversaţie de pe un grup de Whats App al părinţilor.
  • Femeia susţine că a da un cadou unui cadru didactic este ilegal, conform Codului de etică al personalului didactic, dar şi imoral.
  • Şeful ISJ Bihor, Alin Novac, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că instituţia pe care o conduce dezaprobă şi nu încurajează astfel de practici ale părinţilor.
3896 afișări
Imaginea articolului O mamă a fost sfătuită să îşi mute copilul, după ce a refuzat să dea bani pentru cadoul învăţătoarei

O mamă a fost sfătuită să îşi mute copilul, după ce a refuzat să dea bani pentru cadoul învăţătoarei

O mamă din Oradea a fost sfătuită de părinţii colegilor de clasă ai fiicei sale să îşi mute copilul în altă clasă pe motiv că a refuzat să dea bani pentru cadoul învăţătoarei, pentru achiziţionarea unor perdele şi a unui alfabetar.

Mihaela Ichim, o mamă din Oradea, a postat pe pagina sa de Facebook fragmente dintr-o conversaţie de pe un grup de Whats App al părinţilor.

„Dragi părinţi, căci vouă mă adresez, este inadmisibil unde s-a ajuns. Unde am ajuns noi, ca oameni. Vedeţi reacţiile părinţilor, ai căror copii sunt în clasă cu fetiţa mea, la şcoala <Nicolae Bălcescu> din Oradea. Reacţie venită în urma refuzului meu de a da bani pentru cadoul doamnei învăţătoare şi pentru achiziţionarea unor perdele şi a unui alfabetar. Nu am facut-o din răutate, ci pentru că lucrez în învăţământ şi ştiu, după 17 ani de dăruire, că lucrurile se pot face şi altfel, nu doar stând cu mâna întinsă în faţa părinţilor. Avem proiecte europene, avem ONG-uri foarte implicate, care lucrează pe proiecte cu şcoli, avem sponsorizări, avem bani de la primării. Doar că lucrurile astea ar trebui făcute de cadrele didactice şi manageri gratis şi cu multe ore petrecute în fata calculatorului”, a arătat aceasta.

Femeia susţine că a da un cadou unui cadru didactic este ilegal, conform Codului de etică al personalului didactic, dar şi imoral.

„De ani de zile încercăm să schimbam ţara asta, pentru că ne plângem de indiferenţa şi şpăgile care domnesc în toate instituţiile statului, dar noi, ca actori principali, nu facem nimic sau chiar contrariul. Să ajung să fiu <sfătuită> să-mi mut copilul în altă clasă, e prea mult. Pentru mine şi pentru copilul meu. Ajunge. Vreau o Românie frumoasă”, a mai scris Mihaela Ichim.

Şeful ISJ Bihor, Alin Novac, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că instituţia pe care o conduce dezaprobă şi nu încurajează astfel de practici ale părinţilor.

„Se vede din declaraţiile doamnei Ichim că nici şcoala, nici cadrele didactice nu solicită nimic de la părinţi. Sunt discuţii private între părinţi la care reprezentanţii şcolii nu participă. Nimeni de la unitatea de învăţământ nu a făcut vreo recomandare să fie mutat vreun elev în altă clasă. Să nu amestecăm şcoala în discuţii de pe grupuri private. De asemenea, nu se pune problema achiziţionării unor perdele sau a unui alfabetar, clasa respectivă fiind dotată cu tot ceea ce este necesar procesului educativ”, a spus Novac.

La rândul său, directorul Şcolii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu” din Oradea, Gheorghe Troie, care conduce unitatea de învăţământ de 8 ani, a spus că a discutat cu părinţii, cărora le-a spus că nu au voie să facă astfel de insinuări.

„Am stat de vorbă cu părinţii acelei clase, una pregătitoare cu 15 elevi, şi le-am spus că au greşit pentru că nu are nimeni voie să facă astfel de insinuări. Noi nu avem fondul şcolii, nu cerem bani părinţilor, nu este nevoie de cadouri, sunt condiţii mai mult decât rezonabile în şcoală. S-a vorbit şi cu doamna învăţătoare, care este de o probitate morală deosebită. Am avut, marţi, o şedinţă cu acei părinţi şi am temperat excesul lor de zel, spunându-le că au greşit. Mi-au promis că desfiinţează acel grup de discuţii”, a menţionat Troie.

În ceea ce priveşte banii solicitaţi de unii părinţi pentru perdele, directorul şcolii a explicat că el nici acasă nu are perdele aşa de frumoase ca la şcoală, iar legat de alfabetarul de pe perete a afirmat că lipsesc două-trei litere de plastic care se pot completa, fără să fie nevoie să se apeleze la părinţi.

Gheorghe Troie a precizat că şcoala pe care o conduce a câştigat un proiect al Primăriei Oradea, în valoare de 200.000 de euro, fiind prima unitate de învăţământ dotată cu table inteligente instalate în toate cele 40 de săli de clase.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici