O nouă tulpină de gripă porcină, detectată în premieră în Marea Britanie, la o persoană

O nouă tulpină de gripă porcină a fost detectată pentru prima dată în Marea Britanie la o persoană. Agenţia de Securitate a Sănătăţii din Marea Britanie (UKHSA) monitorizează situaţia şi încearcă să afle cât de transmisibilă este tulpina.

114 afișări
Imaginea articolului O nouă tulpină de gripă porcină, detectată în premieră în Marea Britanie, la o persoană

O nouă tulpină de gripă porcină, detectată în premieră în Marea Britanie, la o persoană

O persoană probleme de respiraţie din North Yorkshire a fost diagnosticată cu noua tulpină după ce şi-a vizitat medicul de familie. Pacientul nu a avut contact cu porcii şi şi-a revenit complet, potrivit Sky News.

Agenţia de Securitate a Sănătăţii din Marea Britanie (UKHSA) a anunţat că monitorizează situaţia îndeaproape.

„Este prima dată când detectăm acest virus la oameni în Marea Britanie, este foarte asemănător cu viruşii care au fost detectaţi la porci”, a declarat Meera Chand, director la UKHSA.

Nu se ştie cât de transmisibilă este tulpina sau dacă ar putea exista şi alte cazuri în Marea Britanie. De asemenea, experţii nu au stabilit dacă tulpina poate avea potenţial pandemic.

UKHSA a notificat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) despre acest caz. Începând din 2005, în întreaga lume au existat 50 de cazuri umane de gripă porcină. Totuşi, în niciun caz nu a fost prezentă tulpina descoperită în Marea Britanie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici