O româncă a fost desemnată ”medicul lunii” la cel mai mare spital din Londra. ”În România, nu poţi fără relaţii. În Anglia, am un salariu de 8-9 ori mai mare”

O doctoriţă originară din Gorj, care a plecat în străinătate în 2007, a fost desemnată ”medicul lunii” la cel mai mare spital din Londra.

3348 afișări
Imaginea articolului O româncă a fost desemnată ”medicul lunii” la cel mai mare spital din Londra. ”În România, nu poţi fără relaţii. În Anglia, am un salariu de 8-9 ori mai mare”

O româncă a fost desemnată ”medicul lunii” la cel mai mare spital din Londra. ”În România, nu poţi fără relaţii. În Anglia, am un salariu de 8-9 ori mai mare” (Imagine Marius Dumbraveanu / Mediafax Foto)

Roxana Hotoboc a povestit, la o televiziune de ştiri, care sunt motivele pentru care a plecat şi care sunt diferenţele dintre sistemul sanitar din România şi cel din Marea Britanie.

”Am realizat care este situaţia în societatea românească şi că aici e foarte greu să te ridici pe propriile tale picioare şi să fii apreciat pentru ceea ce eşti tu ca persoană şi din punct de vedere profesional în condiţiile în care nu ai relaţii politice sau relaţii de înalt grad. Este extrem de greu să îţi creezi o carieră pe cont propriu. Am vrut copiilor mei să le ofer să le ofer şansă să trăiască într-o societate diferită unde pot să devină oameni din toate punctele de vedere pe cont propriu, pe picioarele lor, pe meritul lor. Asta a fost motivul numărul unu. Nici nu am avut habar cât e salariul unui medic şi vă spun cât se poate de sincer când am plecat din ţară singurul meu gând a fost cu ce îi voi plăti şcoala fetei că începuse facultate şi în momentul ăla am decis să plec. Cu banii de medic la Serviciul de Ambulanţa nu aş fi putut să îi plătesc şcoala şi apoi să îmi iau şi băiatul la Londra şi atunci gândul meu a fost că trebuie să lucrez acolo orice, orice mai bine decât în ţară.

Am fost director la Serviciul de Ambulanţă Gorj 2 ani, am fost schimbată din funcţie politic pentru că nu am fost de acord să trec de la un partid la altul, să fac jocuri politice, mâneriile astea, mizeriile astea care se întâmplau atunci şi cred că se întâmplă în continuare. N-am putut, nu am fost omul făcut pentru asta. Eu am fost corectă, cinstită şi directoare care n-a luat bani de la nimeni, am încercat să apăr fondurile Serviciului de Ambulanţă şi să fac ceva pentru populaţie şi în condiţiile astea sigur că am devenit incomodă pentru toată lumea, am avut necazuri şi am plecat. Am zis copiii mei nu vor să trăiască în astfel de societate”, a declarat Roxana Hotoboc, scrie Gândul.

Întrebată de diferenţa de salariul pe care îl încasa în România la Serviciul de Ambulanţă şi banii pe care îi încasează în Londra, Roxana Hotoboc a afirmat că cel din urmă este 7-8-9 ori mai mare, un medic primar în Anglia câştigând cam 5.000 de lire în mână, dar ea lucrează pe cont propriu şi în funcţie de numărul de ore de muncă atât şi încasează.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici