O ştire falsă pe Facebook a generat o anchetă DSVSA în staţiunea montană Moneasa din Arad - VIDEO

O postare pe Facebook despre un presupus dezastru ecologic în cea mai cunoscută staţiune din judeţul Arad a generat o anchetă DSVSA, după ce ştirea a fost preluată de mai multe publicaţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2813 afișări
Imaginea articolului O ştire falsă pe Facebook a generat o anchetă DSVSA în staţiunea montană Moneasa din Arad - VIDEO

Anchetă DSVSA Arad după o ştire falsă posatată pe Facebook - VIDEO

Un turist din Oradea, aflat în weekend în staţiunea montană Moneasa din judeţul Arad, a postat pe contul său de Facebook o filmare cu lacul din centrul staţiunii plin de frunze.

Imaginile au fost interpretate de internauţi ca descriind un dezastru ecologic.

"Dezastru pe lacul din Staţiunea Moneasa, care e acoperit cu zeci de mii de peşti morţi", a fost mesajul unuia dintre internauţi, preluat de mai multe publicaţii.

Ştirea, care s-a propagat apoi la nivel naţional, a generat o anchetă a DSVSA, iar la faţa locului au fost trimişti de urgenţă medicii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad.

"La o oră după ce am fost sesizaţi am trimis acolo colegii, au făcut poze, nu s-a adeverit nimic, sunt nişte frunze, nu au fost peşti morţi, aşa că informaţia a fost greşită. Ne-a pus în alertă sigur că da, că într-o oră am fost acolo, am făcut poze, am luat declaraţii oamenilor care stau acolo, acolo nu au avut, nu au fost niciodată niciun peşte mort acolo", a declarat corespondentului MEDIAFAX Directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad, medicul Viorel Agud.

Supranumita "Perla Muntilor Apuseni", staţiunea Moneasa este situată în Munţii Codru Moma, la peste 100 kilometri de municipiul Arad.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici