Obiectivul ATI, ratat. Nu avem 200 de paturi în plus săptămâna acesta, dar vom avea 280 săptămâna viitoare

  • Nu avem 200 de paturi de ATI în plus săptămâna acesta, dar vom avea 280 săptămâna viitoare
  • Câte paturi de ATI în Bucuresti? Mai multe!
  • Două paturi de ATI, obiectiv îndeplinit
  • 12 bolnavi de Covid-19 care aveau nevoie de ATI au fost transferaţi de la Bagdasar Arseni
540 afișări
Imaginea articolului Obiectivul ATI, ratat. Nu avem 200 de paturi în plus săptămâna acesta, dar vom avea 280 săptămâna viitoare

Suntem plimbaţi dintr-o parte în alta. Premierul spune că situaţia paturilor de ATI libere o găsim la ministerul Sănătăţii. Ministerul ne trimite la Departamentul pentru situaţii de urgenţă. După ce Ludovic Orban ne anunţa, la începutul săptămânii, că vom avea cu 200 de paturi de terapie intensivă în plus până la sfârşitul săptămânii, acum prelungeşte termenul, spune că săptămâna viitoare vom avea paturi în plus şi mai multe, 280. Nu ştim unde, cu exactitate şi nici premierul nu pare să ştie, cel puţin nu în Bucureşti. 

„La nivelul Bucureştiului, din ce cunosc eu, urmează să se deschidă în cursul săptămânii viitoare mai multe....paturi ATI la Spitalul Malaxa, la un spital privat, nu vreau să dau numele. Îi las pe ei să comunice, să ne pună la dispoziţie 30 de paturi ATI. Mai sunt două spitale care vor pune la dispoziţie câte 6 paturi ATI pentru pacienţii Covid. Acelaşi lucru se întamplă şi în ţară ...Creşterea parturilor ATI e un obiectiv al nostru încă din martie şi am făcut progrese semnificative. Aici puteţi să-i întrebaţi pe specialişti”, spune Ludovic Orban, premierul României.

Să ştii că am întrebat specialiştii, dar răspunsurile vin greu sau deloc. Pe 1 octombrie, DSP ruga spitalele să aloce 10% din paturile de ATI pentru bolnavii de Covid-19. Iar pe 14 octombrie le solicita să îşi facă circuite pentru Covid-19. Am vorbit cu managerului spitalului Colţea, care ne-a spus că structura spitalului nu îi permite să îşi facă circuite. Şi că tratează bolnavi oncologici, imunodeprimaţi. Sunt 2 paturi ATI pentru Covid-19 la Colţea, atât a cerut DSP, atât s-a făcut. La Bagdasar Arseni, 14 din cele 34 de locuri de la ATI sunt rezervate pentru bolnavi de Covid-19. 

„Este vorba de pacientul care fie este pozitiv Covid 19 şi are o afecţiune dintre cele pe care noi le putem aborda, fie de suspectul care are o afecţiune dintre cele pe care noi le putem aborda şi are nevoie de un loc liber ATI.  Noi preluăm orice urgenţă, o stabilizăm, iar acei pacienţi care nu sunt de competenţa noastră se transferă în orice spital Covid din Bucureşti sau din ţară”, explică Andi Nodiţ, manager Bagdasar Arseni.

Medicii spun că, atunci când nu mai au loc pentru pacienţii care au urgentă nevoie de tratament, informează centrul de coordonare. Dar, de cele mai multe ori, şansa la viaţă vine tot pe linia scurtă. 

„Noi am transferat ieri 12 pacienţi. Medicul urgentist anunţă centru naţional de coordonare a intervenţiei şi după aceea sună la  linia de gardă, un spital Covid sau suport Covid din Bucureşti şi încearcă să le rezolve transferul pe cale tradiţională, adică prin centrul medicilor”, adaugă Andi Nodiţ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici