Oficiul pentru Analiza Ameninţării din Belgia a decis, în premieră, ridicarea nivelului de alertă teroristă la nivel maxim

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze pe teritoriul Regatului Belgiei că Oficiul pentru Analiza Ameninţării (OCAM) a decis, în premieră, ridicarea nivelului de alertă teroristă la nivel maxim pe întreg teritoriul belgian.

3008 afișări
Imaginea articolului Oficiul pentru Analiza Ameninţării din Belgia a decis, în premieră, ridicarea nivelului de alertă teroristă la nivel maxim

Oficiul pentru Analiza Ameninţării din Belgia a decis, în premieră, ridicarea nivelului de alertă teroristă la nivel maxim

Potrivit unui comunicat remis miercuri MEDIAFAX de către MAE, OCAM a decis, în premieră, ridicarea nivelului de alertă teroristă la nivel maxim (4/4 - „ameninţare serioasă şi iminentă”) pe întreg teritoriul belgian.

De asemenea, OCAM a anunţat şi o întărire a dispozitivului militar din Bruxelles şi a controalelor la frontiere. Totodată, a fost dispusă întărirea pazei tuturor aeroporturilor, gărilor, centralelor nucleare şi a portului maritim din Anvers.

Aeroportul Zaventem rămâne închis, iar circulaţia feroviară în / dinspre capitala Bruxelles va fi reluată treptat. Centrele comerciale sunt deschise, iar activitatea cotidiană revine, treptat, la normalitate.

Totodată, a fost creată o linie telefonică de urgenţă, cu număr de apelare 1771 de pe teritoriul belgian. Pentru apelurile din afara Belgiei, a fost anunţat numărul de telefon de urgenţă +32 78 15 1771.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici