Oltean: Nu ştiu dacă îmi sunt ascultate telefoanele, dar nu am niciun motiv să nu vorbesc liber

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, sâmbătă, că nu ştie dacă îi sunt ascultate convorbirile, dar nu are niciun motiv să nu vorbească liber la telefon, fiindcă nu are nicio implicare "sub nicio formă, cu nimeni pentru nimic".

274 afișări
Imaginea articolului Oltean: Nu ştiu dacă îmi sunt ascultate telefoanele, dar nu am niciun motiv să nu vorbesc liber

Oltean: Nu ştiu dacă îmi sunt ascultate telefoanele, dar nu am niciun motiv să nu vorbesc liber (Imagine: Narcisa Pop/Mediafax Foto)

Întrebat cum apreciază informaţia dată publicităţii de DNA potrivit căreia nu are nicio calitate în dosarul de corupţie de la Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Oltean a răspuns: "Era un anunţ pe care eu îl prevedeam. Am spus-o înainte că nu am nimic nici cu acest dosar, nici cu alt dosar. Ce nu m-a mulţumit a fost faptul că mass-media nu a fost preocupată cu acelaşi interes faţă de un comunicat al DNA în raport cu prealabilele discuţii legate de mine".

De asemenea, întrebat care este opinia sa referitor la discuţiile apărute în presă şi care au fost menţionate ca fiind stenograme din dosar, Ioan Oltean a spus că el nu a avut niciun fel de implicare, "sub nicio formă, cu nimeni, pentru nimic".

"Eu nu comentez sub nicio formă ce face o autoritate de stat. DNA e o instituţie abilitată să facă demersuri. Nu le comentez. Nu am niciun element care să mă îndrituiască să o fac. Am spus doar că eu nu am avut niciun fel de implicare, absolut niciuna. Sub nicio formă, cu nimeni, pentru nimic", a declarat Ioan Oltean.

Întrebat dacă crede că îi este ascultat telefonul, Ioan Oltean a spus: "Nu ştiu. Eu vorbesc la telefon liber. Nu am nimic niciun motiv să nu vorbesc liber la telefon".

Referitor la erorile materiale din dosar invocate de magistraţii Tribunalului Bucureşti în favoarea cercetării în libertate a inculpaţilor, Ioan Oltean a spus că dacă acestea apar în motivarea instanţei, înseamnă că sunt făcute pe bază de argumente.

"Eu nu pot comenta nici cercetarea făcută de DNA, nici punctul de vedere al instanţei. Sunt autorităţi care, în ultimul timp, îşi fac treaba şi o fac foarte bine", a mai spus Ioan Oltean.

El a declarat că nu se pune problema ca preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Liviu Rusu, cercetat în dosarul de corupţie de la CJ, să se suspende din partid pentru a se pune la dispoziţia justiţiei.

"Este la dispoziţia justiţiei. Nu beneficiază de imunitate şi e un cetăţean pus la dispoziţia justiţiei", a declarat Oltean.

Secretarul general al PDL a mai afirmat că PDL a făcut dovada "mai mult decât orice alt partid" că e interesat ca "în această ţară, justiţia să îşi facă treaba".

De asemenea, Ioan Oltean a spus că organizaţia pe care o conduce este pregătită să facă faţă situaţiei apărute în judeţ ca urmare a dosarului de corupţie în care este cercetat preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud, Liviu Rusu.

"Cu toate acestea, noi suntem pregătiţi să avem în vedere şi acest handicap pe care nu îl neglijăm, ci îl luăm în considerare. Vom încerca să îl diminuăm prin candidaţi cu o pregătire profesională şi o ţinută morală foarte bune care să poată să aducă un plus de valoare partidului prin faptul că ei vor candida pentru demnităţi înalte la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud", a declarat Ioan Oltean.

El a spus că PDL are nevoie, în acest moment, "de unitate şi de o singură voce care să spună un singur lucru: mobilizare generală pentru câştigarea alegerilor locale".

"Aceasta este deviza PDL, câştigarea alegerilor locale", a spus Oltean.

Procurorii au emis, în urmă cu o săptămână, ordonanţe de reţinere pentru fostul secretar de stat Ioan Andreica, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Liviu Mihai Rusu, Lazăr Popescu, administrator al mai multor societăţi comerciale, Ioan Claudiu Sabău, Mihai Stănescu, administrator al SC Duo Mat SRL, şi Adrian Palade, fost subordonat al lui Andreica, şi au solicitat instanţei arestarea lor preventivă în dosarul privind deturnarea de fonduri şi corupţie în cazul atribuirii unor contracte de închidere a depozitelor de deşeuri.

Ulterior, Tribunalul Bucureşti a respins propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă a fostului secretar de stat Ioan Andreica, a preşedintelui CJ Bistriţa-Năsăud, Liviu Rusu, şi a altor patru inculpaţi reţinuţi în dosarul privind deturnarea de fonduri şi corupţie, aceştia fiind cercetaţi în libertate.

Sentinţa instanţei nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Ioan Andreica, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi respectiv în Ministerul Dezvoltării, este acuzat în acest dosar de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, trafic de influenţă, dare de mită, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi instigare la spălare de bani în formă continuată, iar Adrian Palade, fost subordonat al lui Andreica la MDRT, este cercetat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani, ambele în formă continuată.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bistriţa-Năsăud este cercetat de procurorii anticorupţie pentru luare de mită şi folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici