ONU trage un semnal de alarmă: foametea la nivel mondial atinge un „nivel fără precendent”. Ce se preconizează

  • COVID-ul, schimbările climatice şi războiul din Ucraina afectează cele mai sărace ţări şi pe cele în curs de dezvoltare.
  • ONU declară că ne putem aştepta la foamete şi migraţie în masă, la un nivel foarte ridicat.
  • Subnutriţi şi flămânzi: peste 800 de milioane de persoane din întreaga lume, în creştere cu 150 de milioane pe fondul pandemiei de COVID.
2046 afișări
Imaginea articolului ONU trage un semnal de alarmă: foametea la nivel mondial atinge un „nivel fără precendent”. Ce se preconizează
Sectoarele energiei şi pieţei alimentare au fost afectate profund din cauza invaziei Rusiei în Ucraina. Creşterea preţurilor la alimente de bază şi gaze au dus la un nivel ridicat al inflaţiei la nivel mondial. Iar toate acestea au dus la îngreunarea traiului de zi cu zi, afectat deja începând cu 2020 de pandemia de COVID.
 
Cifrele îngrijorătoare vorbesc de la sine: 828 de milioane de oameni din întreaga lume au suferit de foame în 2021. E o criză fără precedent, spun specialiştii de la ONU.
 
Invazia Rusiei în Ucraina a dus la creşterea preţurilor la grâne şi carburanţi. „Credeam că nu poate fi şi mai rău”, declara David Beasley, directorul pentru Programul de Hrană al ONU, în iunie, conform The Guardian„Dar războiul (n.red. din Ucraina) a fost devastator până acum”, mai crede acesta, făcând referire la efectele sale la nivel mondial.
 
„Este un pericol real”, spune Beasley, care se teme că multe ţări se vor confrunta cu foamete şi sărăcie, care va duce la o migraţie în masă.
 
„Rezultatul va fi o destabilizare globală, foamete şi migraţie în masă, la un nivel fără precedent. Trebuie să acţionam acum pentru a preveni această catastrofă care ne aşteaptă”, mai spune expertul. 
 
ONU preconizează că cele mai afectate ţări de foamete vor fi Etiopia, Somalia, Sudanul de Sud, Yemen şi Afganistan. 
 
 
 
 
 
 
Sectoarele energiei şi pieţei alimentare au fost afectate profund din cauza invaziei Rusiei în Ucraina. 
Creşterea preţurilor la alimente de bază şi gaze au dus la un nivel ridicat al inflaţiei la nivel mondial. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici