Oprescu, la CGMB: Poate acest buget nu este cel mai bun, dar este cel mai bine gândit împreună

Primarul general Sorin Oprescu a făcut apel la consilierii generali să ţină cont de faptul că, deşi poate proiectul de buget pe 2011 nu este cel mai bun, este cel mai bine "gândit împreună şi admis cu 67 de amendamente".

20 afișări
Imaginea articolului Oprescu, la CGMB: Poate acest buget nu este cel mai bun, dar este cel mai bine gândit împreună

Oprescu, la CGMB: Poate acest buget nu este cel mai bun, dar este cel mai bine gândit împreună (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Orice modificare nu face altceva decât să oblige Primăria Capitalei să bage lucrările în conservare, ceea ce nu poate fi făcut pentru că este vorba de investiţii pe bază de contract", a spus primarul general.

El a arătat că a încercat prin această nouă variantă de buget deblocarea problemelor RADET, RATB şi a investiţiilor, subliniind că primele două reprezintă "cheia de boltă a încheierii bugetului".

Viceprimarul Mircea Raicu i-a atras atenţia edilului general că veniturile trecute în noul buget nu sunt reale, fiind trecută suma de 150 de milioane de lei, dar Oprescu i-a răspuns că suma reprezintă jumătate din cea aprobată de Guvern în cadrul bugetului de stat, în cuantum de 300 de milioane.

Primarul general a explicat că a depus jumătate din această sumă în buget în speranţa că va putea beneficia măcar de aceşti bani, dar a adăugat că a depus şi un plan de creştere a veniturilor.

"Nu s-au luat bani de la subzistenţă sau de la asistenţă socială, însă s-au luat bani de la reabilitarea cimitirelor şi de la lucrările de mansardare a spitalelor", a spus Oprescu în şedinţa CGMB de miercuri.

Discuţiile privind cele două proiecte - al bugetului municipalităţii şi cel privind organziarea referendumului - au început efectiv în jurul orei 17.00, după aprobarea ordinii de zi.

În şedinţa de îndată convocată pentru miercuri şi programată la ora 15.00 se discută proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului municipalităţii pe anul 2011 şi proiectul de hotărâre privind aprobarea desfăşurării referendumului local cu privire la modificarea organizării administrativ-teritoriale şi a funcţionării autorităţilor administraţiei publice locale din Capitală.

Înainte de începerea şedinţei CGMB, aproximativ 30 de persoane au venit în faţa sediului Primăriei Capitalei, spunând că sunt de la Asociaţia Apără Bucureştiul şi aşteaptă votul consilierilor municipali în cazul organizării referendumului privind Legea Capitalei. Ei au veste pe care scrie "Apără Bucureştiul de Elena Udrea" şi "Semnează pentru referendum", poartă pe cap şepci galbene cu însemnele PNL şi PC şi au afişat un banner pe care scrie "Apără Bucureştiul! Semnează pentru referendum!"

Primarul Sorin Oprescu a declarat, marţi, că în ultimele trei săptămâni a avut discuţii cu toate partidele, în care a explicat toate sumele prevăzute în buget şi a făcut "un ultim apel la raţiunea şi bunul simţ al consilierilor de a vota miercuri bugetul pentru Bucureşti".

Pe de altă parte, referindu-se la referendumul pentru organizarea administrativă a Capitalei, Oprescu a susţinut că nici această problemă nu trebuie să fie o temă de ceartă şi că părţile implicate "trebuie să renunţe la orgolii personale şi interese politice".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici